пʼятниця, 24 вересня 2010 10:14

Посол США відкинув "абсурд" Кучми щодо справи Ґонґадзе

Посол США відкинув "абсурд" Кучми щодо справи Ґонґадзе
Посол США в Україні Джон Теффт спростовує заяву екс-президента Леоніда Кучми про причетність США до вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе.

Про це від сказав у інтерв"ю Kyiv Post.

"Такі звинувачення є дійсно абсурдними. Сполучені Штати послідовно підтримують свободу преси та верховенства права в Україні і будь-де на пострадянському просторі", - заявив Теффт.

Посол також запевнив, що і надалі буде відкрито "висловлюватись, аби упевнитись у тому, що відповідальні за замовлення цього викрадення та вбивства пішли під суд".

Теффт також нагадав, що 2001 року колишній посол США в Україні Карлос Паскуаль вже заперечував подібні звинувачення.

15 вересня екс-президент Леонід Кучма заявив про причетність до зникнення та вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і появи плівок колишнього майора Держохорони Миколи Мельниченка закордонні спецслужби. Кучма також сказав, що під час антипрезидентських демонстрацій у 2001 році у натовпі були помічені агенти ЦРУ.

Крім того Мельниченко визнав, що оприлюднення плівок, на яких нібито записані переговори вищих посадових осіб держави, було спецоперацією з усунення Леоніда Кучми від влади. Він також зазначив, що після цього спецслужби інших країн намагалися вплинути на ситуацію в Україні.

Як відомо, слідство визнало замовником убивства Ґонґадзе екс-голову МВС Юрія Кравченка. Колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження Олексія Пукача обвинуватила у здійсненні злочину.
Зараз ви читаєте новину «Посол США відкинув "абсурд" Кучми щодо справи Ґонґадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути