Ексклюзиви
пʼятниця, 17 вересня 2010 13:49

Герман не вірить, що Ґонґадзе вбили за наказом Кравченка

Герман не вірить, що Ґонґадзе вбили за наказом Кравченка

Заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман переконана, що у справі про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе рано ставити крапку.

Про це вона заявила на прес-конференції в Українському домі.

"Я вранці розмовляла з мамою Георгія і відчула в її словах гіркоту. Вона не вірить, що це тіло її сина. Вона все ще вірить, що Георгій може бути живим. Я вважаю, що рано ставити крапку, цю справу треба повернути на дорозслідування. Громадськість незадоволена. Люди мають сумніви. І якщо ми у цій справі поставимо крапку тільки тому, що треба нарешті її закінчувати, це буде неправильно", - відзначила Герман.

Вона також не забула розкритикувати минулу владу щодо намагання розслідувати резонансну справу.

"Помаранчева влада обіцяла, що це справа їх честі і вони назвуть винних, але не зробили цього за 5 років. Нам теж не треба поспішати. Треба все-таки дізнатися, хто ж винен", - сказала Герман.

За словами замголови Адміністрації, результати повного й об"єктивного розслідування справи Ґонґадзе можуть бути несподіваними.

"Мені здається, що правда буде дуже несподівана, в тому числі і для так званого демократичного табору, тобто людей, які сьогодні називають себе опозицією".

На запитання, чи вірить вона, що генерал Кравченко - замовник убивства Ґонґадзе, Герман відповіла негативно.

"Я не суддя і не прокурор, і з мого боку було б безвідповідально говорити, хто був, а хто не був замовником. Але як мати, як жінка, як громадянка країни я не вірю в це".

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що 9 вересня 2010-го року Генпрокуратура заявила про закінчення досудового слідства у справі за обвинуваченням Олексія Пукача у вбивстві Георгія Ґонґадзе. Замовником злочину назвали тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Нагадаємо, вчора в Києві відбулась акція вшанування пам"яті Георгія Гонгадзе та інших загиблих за роки незалежності журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Герман не вірить, що Ґонґадзе вбили за наказом Кравченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути