середа, 18 вересня 2013 14:59

Посол США розповів, коли відбудеться їх зустріч з Тимошенко

Посол США розповів, коли відбудеться їх зустріч з Тимошенко
Джеффрі Пайетт. Фото: minfin.com.ua

В питанні відвідин у лікарні екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко посол США в Україні Джеффрі Пайетт буде координувати свої дії з послом Євросоюзу Яном Томбінський.

Про це він розповів в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у середу 18 вересня.

"В цьому питанні (відвідин Тимошенко - Gazeta.ua) я буду дуже тісно координувати свої дії з послом Євросоюзу Яном Томбінський. Оскільки, як і за мого попередника, моя роль - здійснювати підтримку зусиллям Європи. Ми будемо і далі працювати над цим питанням разом з європейськими колегами для того , щоб здійснити візит тоді , коли це буде найбільш корисно з точки зору американських і європейських інтересів в контексті сприяння успішному підписанню Угоди про асоціацію з ЄС, а також зміцнення інституційних зв'язків України з Європою", - сказав посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немиря передбачає, що найближчим часом вирішити питання Тимошенко

Він також зауважив, що справа Тимошенко є принциповою справою для США.

"Для США "справа Тимошенко" - це питання не персоналії, а питання принципу. Нас турбує сам факт вибіркового переслідування колишнього глави уряду за дії, здійснені ним в офіційній якості. Такого роду виборче переслідування не йде на користь стратегічного розвитку української демократії, яка і є наріжним каменем нашого стратегічного партнерства", - зазначив Пайетт.

"Ми цілком підтримуємо місію Кокса - Кваснєвського і сподіваємося на її успіх. В даний момент це головний канал комунікації з українським урядом з цього питання. Ми сподіваємося, що такий формат співпраці буде успішним", - сказав посол США.

Зараз ви читаєте новину «Посол США розповів, коли відбудеться їх зустріч з Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути