пʼятниця, 01 липня 2011 12:48

Посол Польщі розповів, коли Україна укладе історичну угоду з ЄС

Посол Польщі розповів, коли Україна укладе історичну угоду з ЄС

Підписання договору про асоціацію між Україною та ЄС технічно можливо не раніше другої половини 2012 року.

Про це заявив посол Польщі в Україну Хенрік Літвін в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна" "У Європі немає жодних сумнівів, що в України європейська перспектива".

"Ми думаємо, що цього року переговорний процес завершиться, проте для підписання договору треба пройти складну бюрократичну процедуру. Текст документа потрібно перевести на 22 мови, потім він повинен бути перевірений в столицях країн-членів ЄС", - сказав він.

У той же час, за словами посла, "головне - завершити переговорний процес".

Відповідаючи на питання, чи можлива згадка в документі про перспективу членства України в ЄС, посол Польщі зауважив: "Для України це щось на зразок політичного гасла, мовляв, ми - в Європі".

"І в Києві багато хто вважає, що Європі дуже легко сказати - так, у вас є така перспектива. Але зрозумійте, в Євросоюзі слова, записані в документах і які прозвучали в офіційних заявах, мають величезне значення, в тому числі правове", - заявив Літвін.

"Хоча насправді в Європі ні в кого немає сумнівів, що в України є європейська перспектива, що членство країни в ЄС можливо", - зазначив дипломат.

На запитання, чи можливо, що на період чемпіонату квиток буде заміною візи для українців, посол відповів: "На сьогодні про безвізовий режим на період чемпіонату мова не йде. Ми ведемо переговори про спрощення технічних процедур".

Раніше підписання угоди про асоціацію з ЄС прогнозувалося у 2011 році. Представники української влади та опозиції називають укладання цього документу історичним шансом для України.

Зараз ви читаєте новину «Посол Польщі розповів, коли Україна укладе історичну угоду з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути