вівторок, 20 грудня 2022 13:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Посол Литви розповів, на чому Захід має зосередитися для перемоги України

Посол Литви розповів, на чому Захід має зосередитися для перемоги України
Шлях до перемоги полягає у єдності зусиль України та її західних союзників. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Для забезпечення перемоги України у війні з Російською Федерацією західні партнери та союзники мають зосередитися на трьох ключових сферах.

Це виробництво озброєння, фінансова підтримка та дотриманні санкційного режиму, заявив посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас в опитуванні "300 днів війни очима зарубіжних друзів", передає "Укрінформ".

"На мій погляд, шлях до перемоги полягає в єдності зусиль України та її західних союзників. По-перше, ми повинні переконатися, що українські військові мають засоби, щоб вибити російські сили з країни. Оскільки за перший рік війни запаси на Заході суттєво скоротилися, нашій військовій промисловості доведеться прискорити виробництво озброєнь і боєприпасів для України", – зазначив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Токсична тактика: Литва зробила гучну заяву щодо завершення війни в Україні

Він додав, що також знадобляться додаткові приміщення для обслуговування техніки, яку вже надали Збройним силам України.

"По-друге, країни Заходу повинні продовжуватимуть надавати Україні фінансову допомогу для нормального функціонування держави в умовах повномасштабної війни. Це чималі кошти, але їх не можна порівняти з витратами українців у боротьбі з російським агресором", – акцентував литовський посол.

Третьою ключовою сферою Сарапінас назвав необхідність приділити особливу увагу виконанню санкцій, запроваджених ЄС проти РФ та Білорусі.

"Ми знаємо, що Росія активно працює над отриманням доступу до критичних компонентів на Заході", – наголосив він.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак закликав не звертати увагу на пропозиції Росії щодо припинення вогню. Вона це використає це для перегрупування військ.

Україну у війні з Росією не цікавить ні Москва, ні Санкт-Петербург, ні інші російські території. Мета Збройних сил України ‒ винятково повернення українських земель. Про це президент Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю французьким телеканалам TF1 і LCI.

Зараз ви читаєте новину «Посол Литви розповів, на чому Захід має зосередитися для перемоги України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути