четвер, 04 липня 2013 19:00

Посол ЄС в Україні дивується, що умови для підписання Угоди про асоціацію досі не виконані

Посол ЄС в Україні дивується, що умови для підписання Угоди про асоціацію досі не виконані
Ян Томбінський Фото: ipress.ua

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський під час зустрічі з головою парламентської фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим зазначив, що в українському парламенті склалася дуже цікава ситуація, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ПР.

"4 фракції підтримують євроінтеграцію України, але ще все-таки вам не вдалося виконати всі умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні слід будь-якою ціною нарощувати видобуток власного газу - експерт

За його словами, одними із найважливіших законопроектів, які необхідно прийняти Україні до саміту "Східного партнерства", який відбудеться в листопаді цього року у Вільнюсі, є законопроекти про прокуратуру, про вибори у так званих проблемних округах, а також про лібералізацію візового режиму з ЄС.

У свою чергу Олександр Єфремов наголосив: "Ми єдині в тому, що наше майбутнє - це Європейський Союз". "І ми саме та політична сила, яка після обрання Президента Віктора Януковича прийняла закон, де чітко прописана наша орієнтація на євроінтеграцію. І зараз ми робимо все можливе для того, щоб ті євроінтеграційні закони, які вже підготовлені, були розглянуті в парламенті", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну сьогодні прибуває місія Кокса - Кваснєвського

У той же час політик додав, що однією з причин затримки розгляду цих важливих законопроектів є постійні безпричинні блокування опозицією роботи парламенту.

Що ж до законопроектів, на яких акцентував увагу Посол ЄС в Україні, то голова фракції ПР у Верховній Раді повідомив: "Наскільки мені відомо, законопроект про прокуратуру готовий, і найближчим часом він буде направлений на експертизу до Венеціанської комісії". "І як тільки він надійде до парламенту з урахуванням зауважень, я більше ніж упевнений, що ми його відразу приймемо. З даного питання у нас немає розбіжностей. Що стосується змін закону про вибори до місцевих рад, то всі зауваження, які були в експертів ЄС, враховані, і проект закону вже переданий до Венеціанської комісії", - додав О.Єфремов.

Зараз ви читаєте новину «Посол ЄС в Україні дивується, що умови для підписання Угоди про асоціацію досі не виконані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути