понеділок, 12 січня 2009 12:30

Посол Чехії: Україні слід збагнути, що в світі немає нічого безкоштовного

Посол Чехії: Україні слід збагнути, що в світі немає нічого безкоштовного
Посол Чехії в Україні Ярослав Башта заявляє, що Європейський Союз не має наміру брати участі в переговорах про постачання російського газу для України.

Відповідаючи на запитання, чи буде Євросоюз брати участь у таких переговорах, він відповів: "Ні. Ми зможемо надати лише експертну допомогу Україні. Наприклад, розповісти про те, як працює схема постачань газу в Європі", - сказав посол в інтерв"ю Коммерсант-Украина.

Посол Чехії відзначив, що ЄС жодним чином не може "вплинути на переговори двох комерційних структур" ("Нафтогазу України" і "Газпрому").

"Ми б не змогли цього зробити, навіть якби на місці "Нафтогазу" була компанія країни–члена ЄС. Я б порадив пригадати, про що говорив "Газпром": чому вони повинні постачати до України дешевше, ніж до Словаччини, Чехії, Німеччини? Вам слід збагнути, що у світі немає нічого безплатного. Так, Білорусія одержує газ по 130 доларів, але вона віддала 50% "Белтрансгазу", – відзначив Башта.

"Очевидно, в ціні на газ для України буде врахований чинник вашої незалежності. Водночас, я не думаю, що буде виставлена нереально висока ціна. Росія не зацікавлена в колапсі газотранспортної системи України, тому що у неї поки що немає можливості продавати газ до Європи в обхід України", - зазначив Башта.
Зараз ви читаєте новину «Посол Чехії: Україні слід збагнути, що в світі немає нічого безкоштовного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути