четвер, 04 лютого 2021 23:24

Посли G7 не заперечили санкціям проти телеканалів Медведчука

Посли G7 не заперечили санкціям проти телеканалів Медведчука
Президент Зеленський поінформував послів про рішення РНБО.

Президент Володимир Зеленський зустрівся з послами країн "Великої сімки".

Він поінформував іноземних дипломатів про рішення Ради національної безпеки й оборони запровадити санкції проти низки телеканалів.

"Хочу відзначити роботу Служби безпеки України саме в боротьбі з небезпекою російської агресії в інформпросторі. Санкції проти засобів масової інформації – це завжди складне рішення для будь-якої влади, крім авторитарної.

Це рішення не є емоційним, воно визрівало й готувалося вже тривалий час на основі інформації багатьох українських державних органів. Це в жодному разі не наступ на свободу слова, це обґрунтоване рішення для захисту національної безпеки", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦПК просить США оголосили санкції проти Козака та дружини Медведчука

Телеканали, стосовно яких були запроваджені санкції, тривалий час активно використовувалися для дезінформаційних кампаній в Україні, спрямованих на підрив реформ, курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію та просування гібридного впливу держави-агресора на політичні процеси в нашій країні.

"Посли погодились, що існує потреба боротьби з дезінформацією в рамках свободи та плюралізму медіа", - йдеться в повідомленні послів G7 у Twitter.

"Ми провели продуктивний діалог з кількох питань на підтримку розвитку України та вітали початковий прогрес у питанні СБУ", - також сказано в заяві.

Крім того, підкреслили необхідність всебічної судової реформи, включно з одночасною реформою Вищої ради правосуддя і Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

"І висловили занепокоєння нещодавніми законодавчими ініціативами - законопроєкти 3711, 4229 -, що не забезпечать якісних, чесних суддів; люди й бізнес в Україні кажуть нам, що потребують саме таких", - йдеться у заяві.

2 лютого президент Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака терміном на 5 років. Також на 5 років запроваджені санкції проти "112 Україна", NewsOne та ZIK.

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

Зараз ви читаєте новину «Посли G7 не заперечили санкціям проти телеканалів Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути