Ексклюзиви
четвер, 04 лютого 2021 16:00

ЦПК просить США оголосити санкції проти Козака та дружини Медведчука

ЦПК просить США оголосити санкції проти Козака та дружини Медведчука
Медведчук під санкціями США з 2014 року. Фотоколаж: @antac.ua

Громадська організація Центр протидії корупції звернулася до голови Державного департаменту США та Міністерства фінансів цієї країни щодо запровадження санкцій проти Оксани Марченко - дружини народного депутата від ОПЗЖ, кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука. Про це повідомив голова ЦПК Віталій Шабунін.

"Разом з колегами надіслали відкритого листа, яким просимо розширити санкції по Медведчуку на його дружину та Козака.

Саме через мережу зареєстрованих на них кампаній Медведчук уникає руйнівних наслідків санкцій США персонально по ньому", - написав Шабунін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Медведчука стала власницею російської компанії - ЗМІ

Також громадський активіст заявив, що за більш як пів року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не спромігся знайти навіть виконавців підпалу його будинку.

"Понад 3 тижні поліція Авакова відмовляється визнати мене потерпілим у справі підкладання гранат під квартиру тещі, її потерпілою теж не визнають.

По останньому кейсу орли Авакова двічі відмовилися принести матеріали справи в суд, щоб той не зміг визнати мене потерпілим. Поліція старається, щоб я не отримав доступ до матеріалів справи.

Арсене Аваков, турбуєтесь, що я там побачу людей, наприклад, вашого друга Киву, який від вас у Медведчука підпрацьовує?" - запитує Шабунін.

2 лютого президент Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака терміном на 5 років. Також на 5 років запроваджені санкції проти "112 Україна", NewsOne та ZIK.

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

Зараз ви читаєте новину «ЦПК просить США оголосити санкції проти Козака та дружини Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути