пʼятниця, 16 травня 2008 09:44

Послання Ющенка до Ради надрукували в урядовій газеті

Послання Ющенка до Ради надрукували в урядовій газеті
Президент України Віктор Ющенко закликає політиків і депутатів припинити політичне протистояння.

"Час зупинити шаленство політичної боротьби. Її перетворили на фарс, який не тільки дискредитує вас і всю владу, але і глибоко деморалізує суспільство", - заявив президент у щорічному посланні до Верховної Ради, текст якого опублікував в п"ятницю орган Кабінету міністрів "Урядовий кур"єр".

На думку Ющенка настав час "відкинути політичні страхи і залишити виборчі розрахунки...", "між державницькими силами" в Раді "не бути непереборних суперечностей"

"Досить бездумної конфронтації. Досить лукавих ігор - з темою НАТО, з перевиборами, з блокуваннями. Вистачить гасел", - заявляє президент.

У посланні до Ради про внутрішнє і зовнішнє положення України Ющенка просить уряд не пізніше за липень цього року досягти чітких і прозорих домовленостей з російськими партнерами щодо оптимального балансу газу і ціни на 2009 і подальші роки.

"Ми в цілому врегулювали найгостріші проблеми поточного року. Тепер необхідно визначити оптимальний баланс газу і ціни на 2009 і подальші роки. Я прошу уряд продовжити переговори з російськими партнерами, щоб не пізніше за липень цього року досягти чітких і прозорих домовленостей", - говориться у посланні.

Ющенко підкреслив, що "наші пріоритети - мінімальна і прогнозована ціна на імпортний газ і прямі відносини з міжнародними партнерами і ефективна, прибуткова робота НАК "Нафтогаз України".

Ющенко називає головними цілями на найближчий час наведення ладу у владі, підвищення добробуту людей, модернізація економіки і зміцнення єдності країни.

Головними завданнями на 2008 рік, на думку Ющенко, є, по-перше, конституційна реформа, реформа публічної влади, судової і правоохоронної систем, боротьба з корупцією.

Крім того, серед завдань на рік, президент України відзначив першочергові зміни в якості життя людей, економічне зміцнення і зростання, гарантування гуманітарної захищеності України і безпеки, а також реалізацію постійного зовнішньополітичного курсу.

За матеріалами: Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Послання Ющенка до Ради надрукували в урядовій газеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути