пʼятниця, 09 грудня 2022 10:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Посіпака Путіна Баширов назвав політиків, яких США "поставлять" замість Зеленського

Посіпака Путіна Баширов назвав політиків, яких США "поставлять" замість Зеленського
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 9 грудня.

Ворожі Telegram-канали поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у п'ятницю вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Інформація про реальні втрати серед українських військових може згубно вплинути на рейтинг Офіса президента. У короткостроковій перспективі це може стати деморалізуючим фактором та загрожувати Україні протестними настроями", – дезінформують пропагандисти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США визнали дії росіян в Україні геноцидом – РФ відреагувала брехнею

Дезінформацію поширив також російський псевдоексперт Марат Баширов, який назвав політиків, які, за задумом Вашингтона, могли б очолити київський режим:

"Можливо, це буде Валерій Залужний, можливо, що вони розглядають Віталія Кличка. Не можна виключати, що може повернутися і Петро Порошенко".

Кореспонденти видання Newsweek підготували матеріал, у якому заявили, що Україна нібито залежить від військової підтримки Заходу. Це – маніпуляція, попереджають у РНБО.

"Щойно чорнозем замерзне, почнеться російський наступ. Він уже почався у Бахмуті. Бахмут впаде, і без підтримки Заходу РФ відвоює Харків, Херсон і решту Донбасу наступного літа", – ідеться у маніпуляції журналістів.

За листопад українські захисники знищили 16 970 російських солдатів. Це найбільша кількість за місяць упродовж всієї повномасштабної війни, повідомили в Міноборони.

21 вересня російське міноборони вперше за багато часу озвучило свої втрати в Україні після початку повномасштабної війни. За словами голови відомства Сергія Шойгу, вони становлять майже 6 тис. військових. Водночас Шойгу нафантазував, що Україна у війні втратила понад 100 тис. людей убитими й пораненими.

Зараз ви читаєте новину «Посіпака Путіна Баширов назвав політиків, яких США "поставлять" замість Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути