Ексклюзиви
четвер, 18 січня 2018 16:08

Порошенко зібрав таємну нараду у селі в Карпатах - ЗМІ

Порошенко зібрав таємну нараду у селі в Карпатах - ЗМІ
Минулими вихідними президент Петро Порошенко зібрав топ-посадовців у Гуті - ЗМІ. Фото: 5.ua

Президент Петро Порошенко на минулих вихідних провів таємну нараду в прикарпатському селі Гута. Там знаходиться резиденція "Синьогора".

Про це пише журналіст Соня Кошкіна на LB.ua

На запрошення глави держави "зустрітися вузьким колом, поговорити" відгукнулися: Володимир Гройсман, Ігор Райнін, Андрій Парубій, Юрій Луценко, Олександр Турчинов, Ігор Кононенко. Арсен Аваков запрошення відхилив - його в Гуті не було. Так само, як Арсенія Яценюка, а також Бориса Ложкіна.

За словами джерел, зустріч більше нагадувала дружні посиденьки, ніж важливу нараду топ-керівників країни. Нарада, з якої відповідно до початкового плану повинні були вийти з двома рішеннями:

про призначення Турчинова главою виборчого штабу Порошенка;

про чітку стратегію майбутньої кампанії.

Секретар РНБО, зі свого боку, висунув гаранту - в обмін на свою згоду - три умови.

вирішити питання з Roshen. Якщо вже обіцяв його продати (ще 2014-го), але потім виникла історія зі "сліпим трастом", зараз питання вирішити все ж необхідно. Наприклад, передати корпорацію старшому синові, Олексію;

залишити в спокої Укроборонпром;

налагодити роботу системи влади від Києва і "до самих, до окраїн" - як єдиного цілого. На чолі якого не стояв би корупційний інтерес.

Поки глава держави взяв паузу, пише журналіст.

В кулуарах АП обговорюється стратегія формування трьох паралельних, які не перетинаються по функціоналу і сферах відповідальності - штабів.

Перший - так званий "публічний", розрахований на "зовнішнього" і "внутрішнього" споживача. Очолити його має хтось неодіозний, нейтрально-позитивний, обов'язково - майстерний оратор. Наприклад, голова фракції БПП Артур Герасимов.

Завдання другого - концентрація зусиль адмінресурсу: зв'язки з головами ОДА, місцевими елітами. Два найбільш очевидних претендента на роль керівника - глава АП Ігор Райнін і нардеп Сергій Березенко.

Третій, який повинен зайнятися створенням і підтримкою Сателітарне політичних проектів і "розмиванням" активів конкурентів. Тут очевидним фаворитом виступає заступник глави АП Віталій Ковальчук.

"На сьогодні в провладному таборі є мінімум четверо потенційних кандидатів в президенти: сам Порошенко, Яценюк, Луценко і Гройсман", - говорить один із близьких соратників гаранта.

Крім усього, на політичному порядку денному залишається дві опції.

Перша - конституційна реформа. Реформу, яка передбачає з істотні скорочення повноважень президента на користь парламенту, пропонували, ще навесні Яценюк і Аваков. "У такому варіанті, гарант, звичайно, не погодиться. Хоча реформа могла б стати чудовим входом із ситуації для всіх. Для нього - аргументом для другого терміну. ​​Мовляв, я - єдиний, дійсно демократично орієнтований президент, готовий урізати власні повноваження. Знову таки: якщо другий термін не вийде - чудовий варіант "відходу", - каже один зі співрозмовників в АП.

Опція номер два: нова партія влади (на базі чи НФ і БПП або принципово нова - на чому наполягали і наполягають Луценко і Ложкін).

В АП не приховують: оптимізму щодо другого терміну Порошенко на Банковій залишається все менше. Навіть серед його найближчих соратників. Знову-таки: вони ще не говорять про це вголос, але вже обговорюють між собою, більш того - активно розглядають "альтернативні" ставки, пише журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другий термін Порошенка: ЗМІ розповіли про стратегію Банкової

За грудневим опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, на виборах президента за Петра Порошенка проголосували б 16,9% виборців.

На виборах 2014-го за нього проголосували 54,7% виборців.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко зібрав таємну нараду у селі в Карпатах - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути