Ексклюзиви
середа, 20 грудня 2017 11:20

Другий термін Порошенка: ЗМІ розповіли про стратегію Банкової

Другий термін Порошенка: ЗМІ розповіли про стратегію Банкової
Для переобрання Порошенка на другий термін хочуть використати парламентські вибори - ЗМІ. Фото: УНІАН

В Адміністрації президента йде робота над переобранням на другий термін Петра Порошенка.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Адмінресурс не працює. Все. Країна після двох Майданів змінилася. Тепер не можна, як раніше, меру, главі РДА чи ректору поставити задачу і чекати, що він її точно виконає. Люди більше нікого не збираються слухати. Тепер навіть у тюрмах голосують не так "одностайно", як колись, і не тільки за владу", – розповідає один із високопоставлених співрозмовників в АП.

Саме з цієї позиції слід дивитися на зміни до закону про держслужбу, які влада провела через Раду. Тоді президент повернув собі одноосібне право звільняти й призначати голів ОДА та РДА.

"У нас така позиція, що президент, коли приїжджає в регіон і критикує главу адміністрації, то має стукати по столу кулаком і тут же підписувати указ про звільнення. Бо до цього він приїжджав, кричав, а умовний глава ОДА казав: "Добре, зустрінемося в комісії з держслужби". Це ненормально", – пояснює логіку Порошенка один із членів його найближчого оточення.

Тепер же всі нелояльні керівники вилітатимуть з займаних посад дуже швидко. Законодавчі зміни відкривають президенту шлях до швидкої відбудови жорсткої вертикалі.

Також ЗМІ повідомляє: Олександр Турчинов запропонував Порошенкові стратегію VIP-агітаторів. За це, начебто, розраховував отримати місце голови виборчого штабу.

Суть згаданої стратегії доволі проста. Базується вона на пов'язаності двох виборів – президентських і парламентських.

Ще до початку виборів президента влада має узгодити "єдиного" кандидата на кожен виборчий округ. Ці майбутні мажоритарники повинні стати двигунами президентської кампанії Порошенка і дати йому потрібні відсотки голосів. Для цього під них буде зав'язано весь доступний владі адмінресурс.

У свою чергу, за таку роботу VIP-агітатори мають отримати гарантії, що влада підтримає їх на парламентських виборах восени 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчука зняли з рейтингу, Порошенко "виріс"

Вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту — в жовтні того ж року.

Зараз ви читаєте новину «Другий термін Порошенка: ЗМІ розповіли про стратегію Банкової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути