вівторок, 21 червня 2022 12:56

Порошенко закликає владу створити спільний орган для реалізації "дорожньої карти" членства України в Євросоюзі

  Петро Порошенко закликає владу створити спільний орган для реалізації "дорожньої карти" членства України в Євросоюзі. Фото: Пресслужба "Європейської Солідарності"
Петро Порошенко закликає владу створити спільний орган для реалізації "дорожньої карти" членства України в Євросоюзі. Фото: Пресслужба "Європейської Солідарності"

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав створити спільний орган для виконання "дорожньої карти" щодо статусу країни-кандидата у члени ЄС для України. Порошенко зазначив, що Європейська комісія сформулювала перелік вимог щодо демократії, верховенства права, антикорупційної політики, свободи слова, прав і свобод людини.

"Після Угоди про асоціацію, яку ми в цьому залі ратифікували, і я мав честь підписати, після безвізу, після поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, після внесення змін до Конституції України, визначивши для України обов'язковим курс на членство в Європейському Союзі і НАТО, є абсолютно логічним отримання статусу країни-кандидата в члени ЄС", – вважає п'ятий президент.

"Це Збройні сили України, героїчні наші воїни, солдати й офіцери, волонтери, народ України своєю кров'ю виборов право отримати статус кандидата. У кого зараз підніметься рука відмовити Україні й українцям?" – наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС повинен надати Україні статус кандидата цього тижня - МЗС Німеччини

"За результатами Конгресу Європейської народної партії ми забезпечили і робимо все можливе, спільно для того, щоб представники нашої політичної родини у повному складі підтримали українську заявку. Також ми зараз долучаємося до міжпарламентської демократії для того, щоб зробити все можливе для отримання позитивного рішення, аж допоки керівники країн-членів не сядуть за стіл у брюссельському Домі Європи", – зазначив лідер "Європейської солідарності".

Порошенко зазначив, що хоче привернути увагу до реалізації "дорожньої карти" членства, яку Єврокомісія поставила Україні в сферах демократії, свободи слова, свобод і прав людини, верховенства права, антикорупційної політики. Він також пропонує, щоб Верховна Рада разом з урядом сформувала діючий орган, який би визначив дати, перелік і необхідність кроків для того, щоб реалізувати ці настанови.

Європейська комісія підтримала рекомендацію надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський Союз. Рішення винесли у п'ятницю, 17 червня. Процес вступу в Євросоюз може зайняти понад 10 років. Протягом цього періоду Україна повинна впровадити у практику правила і стандарти ЄС.

Остаточне рішення щодо надання статусу кандидата України на членство в ЄС мають ухвалити на саміті 23-24 червня у Брюсселі. Для прийняття рішення мають проголосувати всі країни-члени Євросоюзу.

Тим часом, Єврокомісія назвала вимоги для вступу України до ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко закликає владу створити спільний орган для реалізації "дорожньої карти" членства України в Євросоюзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути