понеділок, 07 березня 2022 12:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Порошенко закликав закрити українське небо і дати більше зброї

  Експрезидент Петро Порошенко в інтерв‘ю Fox News: "Ядерне ураження не знатиме кордонів"
Експрезидент Петро Порошенко в інтерв‘ю Fox News: "Ядерне ураження не знатиме кордонів"

Експрезидент Петро Порошенко в інтерв´ю американському телеканалу Fox News вкотре закликав союзників закрити небо над Україною.

П'ятий президент наголосив: повітряні атаки російських окупантів на атомні електростанції несуть загрозу всьому світу. Порошенко також закликав надати Україні більше літаків, ударних безпілотників та протитанкових засобів.

"Це надзвичайно важливо – тримати під захистом українське небо, протиповітряний захист нашої землі. Звісно ж, нам потрібні військові літаки з тим, щоб захистити українські атомні електростанції. Ядерне ураження не знає кордонів. І навіть стаття 5 Договору про НАТО не захистить у такому випадку від катастрофічного божевілля Путіна", – говорить Порошенко.

"Нам потрібні винищувачі також для того, щоб захищати наше цивільне населення. І ті 72 винищувачі, які сьогодні перебувають в Польщі, Словаччині, Німеччині, ми негайно їх потребуємо. Це питання годин, адже кожна година зволікання коштує сотні українських життів", – закликає Порошенко.

"В нас одні з найкращих пілотів у світі. Ними вже збито більше сотні російських винищувачів та гелікоптерів. І я навіть не знаю, чи хтось може собі це уявити, що наша армія, яку я мав за честь як Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України в 2014-2019 роках створювати, є нині настільки потужною", – зазначає Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шансів, що Путін захопить Київ, немає - Порошенко

"Нам також потрібні атакувальні безпілотні літаки, дрони. Ми маємо Байрактари з Туреччини, і вони є дуже ефективними. Прошу, скоординуйтеся з усіма країнами-членами НАТО і забепечте нам постачання цієї зброї", – говорить Порошенко.

"Третє – Джевеліни, NLAW, інші протитанкові ракетні системи. Проти нас діють близько 1,5 тисяч російських танків та бронетранспортерів. Для наших воїнів неможливим протистояти їм з легкою зброєю, особливо коли йдеться про танки. Ця зброя і справді є дуже ефектвиною, і вона нам однозначно потрібна. Як потрібні нам і комплекси протиракетної оборони, Стінгери. Потреба в них також є невідкладною. Прошу вас, нам їх потрібні тисячі для захисту не лише України. Адже на нашій землі ми захищаємо і європейську, і глобальну безпеку", – наголошує п'ятий президент.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко закликав закрити українське небо і дати більше зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути