четвер, 12 червня 2014 12:24

Порошенку радять відновити військову контррозвідку

Порошенку радять відновити військову контррозвідку
Фото: alfa-kiev.org.ua

Президенту Петру Порошенку терміново потрібно призначати на ключові посади людей, яким він довіряє. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт Інституту Євро-Атлантичного співробітництва, полковник Ігор Козій.

 

"З людьми, що зросли на корупції, які можуть "встромити в спину ніж", буде важко. Зокрема коли йдеться про розвідувальні структури. Потрібно якнайшвидше відновлювати вертикаль військової контррозвідки. Є порядні люди, які можуть там працювати. Треба відібрати ветеранів військової контррозвідки — тих, на кого немає компромату, хто не був зацікавлений у отриманні особистих вигод, бо просто цим не займався. Їхнє основне завдання — знищувати розвідників з інших держав. Вони мають бути "очима та вухами" президента. Це може забезпечити йому спокійне життя. Він розумітиме, що в нього в силових структурах все знаходиться під контролем", - зазначив він.

За словами експерта, за чотири роки роботи попередньої влади з'явився елемент, який називають п'ятою колоною. "Він особливо присутній у всіх силових структурах. Це почали визнавати й керівники підрозділів державних органів влади. Особливо якщо йдеться про витоки інформації та зраду. Всі розуміють, що цю проблему треба вирішувати. Але за один день цього не зробиш. Зможемо ми чи не зможемо, залежить від того, наскільки влада усвідомить, хто є зрадник, тимчасовий попутник, а хто патріот, якого потрібно залучити. Якщо ми прагнемо захистити Збройні сили, маємо почати цю кропітку роботу. В умовах масового шпіонажу, наявності агентів впливу вирішувати такі завдання не дуже просто", - наголосив Козій.

Він вважає, що зараз президент поки що намагається з'ясувати, що йому дісталося. "Коли в.о. міністра оборони був призначений на посаду, він сказав: Я знав, що у Збройних силах все погано, але не думав, що настільки. Так і тут. Порошенко знає, що в державі відбувається. Однак має до кінця розібратися у всьому. Скільки на це потрібно часу, залежить від того, чи є в нього команда. Якщо ні, місяці два-три знадобиться, а їх немає", - додав полковник.

Зараз ви читаєте новину «Порошенку радять відновити військову контррозвідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути