четвер, 12 грудня 2019 14:43

Порошенко розібрав плани Путіна на "формулу Штайнмаєра"

Порошенко розібрав плани Путіна на "формулу Штайнмаєра"
П'ятий президент Петро Порошенко прокоментував продовження закону про особливості самоврядування в окремих районах Донбасу ще на рік

Мінські угоди – це єдиний інструмент тиску на Росію, і саме вони лежать в основі міжнародних санкцій.

Про це заявив лідер партії "Європейська Солідарність", п'ятий президент Петро Порошенко журналістам у кулуарах Верховної Ради після голосування за продовження закону про особливості самоврядування в окремих районах Донбасу ще на рік.

"Я хочу привітати сьогоднішнє рішення Ради Європейського Союзу про продовження санкцій. Надзвичайно важливо, що реалізувалося те, про що ми вели переговори з нашими американськими партнерами – Конгрес США в оборонний бюджет, який точно буде підписаний Трампом, включив санкції проти компаній, які будуть задіяні в будівництві Північного потоку-2. Це також позитивна новина, яка дозволить нам зміцнити глобальну і українську енергетичну безпеку", – наголосив Петро Порошенко.

"Я наголошую, що в обґрунтуванні застосування санкцій і Європейського Союзу, і США проти Росії – невиконання Мінських угод. Це є де-факто єдиний інструмент тиску на Росію, який має глобальний світ. Не для того, щоб притягнути її до відповідальності, ми це будемо робити через механізми міжнародних судів, а щоб замотивувати Росію сісти за стіл переговорів і виконати те, що записано в угодах. В першу чергу, виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань і повернення українського суверенітету на окуповані території", – зазначив Порошенко.

Він також наголосив, що рішення паризького саміту Нормандської четвірки ухвалені не на користь України – зокрема, у Парижі навіть не згадували пропозиції щодо дорожньої карти виконання Мінських угод та міжнародної миротворчої місії на Донбасі.

"Ні про яку "формулу Штайнмаєра" ні в яких Мінських угодах нічого немає. Чому розведення військ? Чому "формулу Штайнмаєра", якої немає в Мінських угодах, Путін прочавлює? Позиції, які потрібні Україні, навіть не піднімаються, включно з дорожньою картою, миротворцями, позиціями щодо зміцнення обороноздатності і прозорості процесу. Україна має світову підтримку і не скористатися цим є абсолютно безвідповідально. Нам потрібно скоординувати зусилля і єдиною позицією захистити український інтерес, так як це було зроблено попередні п'ять років. Не дати можливість послаблювати Україну", – наголосив Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розібрав плани Путіна на "формулу Штайнмаєра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути