середа, 28 листопада 2018 18:08

Порошенко: Путін прорахувався

Порошенко: Путін прорахувався
Путін сподівався, що церковне питання провалиться, каже президент Петро Порошенко. Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін саме зараз здійснив відкритий акт агресії проти України в Азовському морі, щоб Україна не отримала томос про автокефалію та міжнародну фінансову допомогу, але він прорахувався. Про це заявив президент Петро Порошенко під час спілкування з жителями Козельця на Чернігівщині.

"Для чого Путін зробив це (акт агресії в Азовському морі - ред.) саме зараз? А для того, щоб не було томоса, щоб Церква думала: якщо у них воєнний стан, то Його Всесвятість нам нічого не дасть. Він (Путін - ред.) прорахувався. Будемо молитися і все буде добре, побачите", - сказав Порошенко, цитує "Укрінформ"

Другою причиною російської агресії було бажання позбавити Україну міжнародної фінансової допомоги, бо Європейський Союз, Міжнародний валютний фонд, Світовий банк "нібито кошти країні, яка воює, не дадуть", додав Порошенко.

"Учора я провів інтенсивні міжнародні консультації та сказав, що це не ми воюємо, ми ні на кого не нападаємо, а захищаємо свою країну. Яку відповідь ми почули? Пане президенте, ми вам віримо і тому ми не скасуємо жодної програми допомоги. Найближчими днями ви це почуєте", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти відправили всіх полонених українських моряків в тюрму

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових поранені, 2 із них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому запропонувала вводити воєнний стан. На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: Путін прорахувався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути