четвер, 08 червня 2017 19:48

Порошенко працює на Тимошенко - політтехнолог

Порошенко працює на Тимошенко - політтехнолог
Петро Порошенко особисто хоче зменшити рейтинг Юлії Тимошенко, але газова тема лише грає на руку екс-прем'єрці - політтехнолог Олександр Кочетков. Фото: AP

Президент Петро Порошенко хоче зменшити рейтинг лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Однак заяви представників його фракції про притягнення до відповідальності за газові контракти лише грають на руку колишній прем'єрці .

Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Олександр Кочетков.

"Адміністрація президента та Порошенко особисто хочуть зменшити її політичний рейтинг. Насправді те, що відбувається, тільки підвищує його. Якщо Тимошенко знаходиться в центрі уваги, це автоматично працює на неї і проти влади.

Це прямий шлях до дострокових президентських виборів, на яких вона виграє. Сподіваюся, здоровий глузд у влади переможе і про ці звинувачення швиденько забудуть", - пояснює експерт.

"Хто може серйозно повірити, що це шоу під куполом може мати якісь практичні наслідки? Вона як прем'єр особисто нічого не підписувала. Це була угода між двома господарюючими суб'єктами. Зараз не Україна виграла у Росії в Стокгольмському арбітражі. Це господарюючий суб'єкт Нафтогаз виграв суперечку у Газпрому. Так, прем'єр та уряд мали певний стосунок до підписання контракту. Це відбувалося під тиском Росії та Європи. Вимагали якнайшвидше укласти будь-який контракт за будь-якими умовами. І пункт "бери або плати" - типовий для будь-якого тогочасного контракту. Він є і в контракті Газпрому з Китаєм", - говорить Кочетков.

У справі газового контракту Тимошенко отримала обвинувальний вирок за перевищення повноважень, нагадує експерт.

"У жодній країні світу за цим звинуваченням її не засудили б. Депутати і президент про це добре знають", - зауважив Кочетков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко змовилася з Путіним - Чорновіл

У вівторок, 6 червня, голова фракції БПП Артур Герасимов назвав національною зрадою газові угоди 2009 року. Він закликав антикорупційні органи провести відповідну перевірку.

Нафтогаз і російський "Газпром" у січні 2009 року уклали угоди на постачання і транзит російського природного газу за принципом "бери або плати". Напередодні президентських виборів, у яких брала участь Юлія Тимошенко, діяла 20% знижка, після чого ціна газу зросла до $305,68 за 1 тис. куб. м.

Тимошенко арештували 5 серпня 2011 року під час судового процесу у "газовій справі", а 11 жовтня Печерський районний суд Києва засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових угод.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко працює на Тимошенко - політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути