субота, 07 грудня 2019 14:08

Порошенко порадив Зеленському забрати в Путіна газовий батіг

Порошенко порадив Зеленському забрати в Путіна газовий батіг
Порошенко каже, що газ – російська зброя

Росія завжди використовувала поставки газу як інструмент політичного тиску на Україну. І зараз Путін намагається змусити українську сторону обговорювати поставки газу разом з питаннями про врегулювання ситуації в Донбасі.

Про це заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко в ефірі телеканалів "Прямий", "Еспрессо" і "5 канал" під час телемарафону "Червоні лінії", передає Цензор.НЕТ.

"Заберіть цей батіг для України з рук Путіна. Заберіть інструмент тиску на нашу країну. Переведіть газ в звичайний комерційний продукт. Нічого там робити президентам", - сказав Порошенко.

Він додав: "Як тільки ви починаєте торгувати нашою незалежністю, нашу безпеку ціною газу - ви приречені на поразку".

"Україна не продається. Української незалежністю не торгуються. Українська армія не продається, українська мова, українська земля не продається ніяким комерсантам, тим більше ніякому Путіну. Це" червона лінія ", яку точно перетинати неможливо", - заявив п'ятий президент України.

Політик закликав усіх згадати, скільки разів Україна зазнавала нищівної поразки в результаті додавання газу в політичний порядок денний.

Він нагадав, чому Чорноморський флот Росії з'явився в українському Севастополі. У 1996 році була заборгованість України за газ перед Російською Федерацією і вона змусила тодішнє керівництво нашої держави погодитися залишити базу ЧФ РФ ще на 25 років.

Порошенко також нагадав і про "харківські угоди". "Що було їх природою? Газ. Ми мали дуже високі ціни на газ. Більш того, на весь світ Росія звинувачувала нас, що ми постійно крадемо цей газ. І для розрахунків за газ, для знижки були підписані ці ганебні зрадницькі" харківські угоди" , - зазначив він.

П'ятий президент України зазначив, що в 2015 році росіяни "хотіли грати в ту ж гру" - восени "Газпром" припинив постачання газу в Україну. Він зазначив, що тоді дав команду провести переговори і перейти на закупівлю газу в європейських країнах і одночасно з цим готувати позови проти "Газпрому".

"Врешті-решт, навіть з економічної точки зору сьогодні ми маємо всі підстави говорити про те, що ми маємо юридичну позицію для позовів до РАО" Газпром "на 15 млрд доларів", - зазначив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна нам нічого не нав'яже – Медведєв про газові угоди

Зустріч Зеленського і Путіна відбудеться 9 грудня

Зараз ви читаєте новину «Порошенко порадив Зеленському забрати в Путіна газовий батіг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути