 
    Після підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом гуцульська бринза стала першим українським продуктом, який отримав офіційне географічне зазначення і була визнана в Європі.
П'ятий президент, лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко на Прикарпатті відвідав родину майстрів-сироварів – ватагів, які виробляють за старовинною технологією гуцульську бринзу, або як її тут називають – бриндзю.
 
     
    Вона наголосила, що розвиток сільського господарства і популярного нині гастротуризму дозволяє тутешній молоді не шукати долі в інших країнах, бо створюються робочі місця і зберігаються традиції.
 
    Майстриня Любов Марусяк показала майже сторічну старовинну дерев'яну хату. Розказала, що до магазину, як і до школи – три кілометри пішки, а хліб, молочні та м'ясні продукти – тут власного виробництва. Говорить – не тільки украінці приїжджають за смачною бринзою, а й поціновувачі із Франції, Швейцарії, Німеччини, Польщі.
 
    "Тепер гуцульська коров'яча та овеча бринза офіційно зареєстровані як міжнародний бренд. І саме за цією українською стравою з різних країн приїжджають в Карпати. І фестиваль "Via Carpatia", і бринза — це наш гуцульський безвіз. Моє переконання: у Карпати можна приїхдити безкінечну кількість разів. І щоразу знаходиш щось нове. Щиро раджу!", – написав Порошенко.
 
     
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                   









 
             
             
             
             
             
                        









 2
                2             8759
        8759
Коментарі