пʼятниця, 02 березня 2018 15:19

Порошенко підписав закон про приватизацію - росіянам "вхід" закритий

Порошенко підписав закон про приватизацію - росіянам "вхід" закритий
Росіяни не зможуть купувати українські підприємства. Фото: dpchas.com.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон про приватизацію державного майна.

Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко у своєму Тwitter.

"Президент на Нацраді реформ підписав закон про приватизацію. Держава-агресор не має права брати у ній участь", - написав Цеголко.

Закон "Про приватизацію держмайна" встановлює спрощену класифікацію об'єктів приватизації на об'єкти малої та великої приватизації; вимоги до покупців об'єктів приватизації та обмеження щодо їхньої участі у приватизації; відповідальність за недостовірність, неповноту представлених документів; розширено коло об'єктів, які можуть підлягати приватизації.

У зв'язку з цим змінюється підхід до продажу малих і великих підприємств. Новий закон чітко встановлює 11 місяців для об'єктів великої приватизації та 5 місяців - для малої. Якщо вартість активів підприємства за останній рік перевищила 250 млн грн, то це - об'єкт великої приватизації, який продаватиметься із залученням радника, усе що менше - це мала приватизація, яка проходитиме тільки на електронних платформах.

Документ також встановлює чіткий порядок приватизації; вимоги до формування і затвердження переліків об'єктів, що підлягають приватизації; порядок прийняття рішення про приватизацію.

Ініціювати приватизацію об'єктів зможуть державні органи приватизації, уповноважені органи управління, інші суб'єкти управління об'єктами державної власності або покупці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємства, які приватизують 2018 року

Верховна Рада ухвалила законопроект "Про приватизацію держмайна" 18 січня. "Проти" голосував лише "Опозиційний блок". Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який був у парламенті під час голосування, аплодував нардепам.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав закон про приватизацію - росіянам "вхід" закритий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути