середа, 16 березня 2011 16:00

Порошенко піддав нищівній критиці реформи Януковича

Порошенко піддав нищівній критиці реформи Януковича

Результати проведеної в Українi судової та податкової реформ незадовiльнi.

Про це заявив голова ради НБУ Петро Порошенко.

"Мої очiкування були пов'язанi iз здiйсненням реформ. Передбачалося, що до влади йдуть з готовим пакетом реформ, а не формують його пiсля отримання вiдповiдних повноважень. Сьогоднi цi очiкування також не виправдалися, що матиме згубнi наслiдки для країни", - зазначив він.

"Оцiнимо судову реформу - недолуга. Така сама i податкова реформа. І сьогодні ніхто не хоче брати на себе відповідальність. Усі кажуть, що їхні пропозиції не було враховано", - сказав Порошенко.

Екс-міністр також сумнівається, що влада втілить в життя задеклароване автоматичне відшкодування ПДВ.

"Автоматичне вiдшкодування ПДВ вiдкладено з 1 жовтня на 1 листопада, а потiм на 1 грудня, на 1 сiчня, на 1 лютого i, нарештi, на 1 березня. Загалом, за Станiславським - не вiрю", - додав вiн.

На думку глави ради Нацбанку, розвиток ситуацiї з автоматичним вiдшкодуванням ПДВ може закiнчитися тим, що його отримуватиме вкрай обмежена кiлькiсть пiдприємств.

"Навiщо було город городити. Ви цi сто пiдприємств в окрему країну виведiть: там їм i вiдшкодовуйте. До України це не має жодного стосунку. У всiх умови погiршуються, а у ста пiдприємств - полiпшуються. Це вже було, i засвiдчило свою неефективнiсть", - сказав вiн.

Голова Ради НБУ також розкритикував владу за відсутність програми подолання корупції

"Корупцiя посилилася, стала системною. Це величезна проблема. Дуже погано, що розумiння цього поки що немає. Для простої людини це означає позбавлення мотивацiї займатися чим-небудь, зокрема i бiзнесом", - наголосив глава ради НБУ.

Крiм того, за його оцiнкою, Україна не змогла належним чином скористатися полiпшенням умов зовнiшньої торгiвлi минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко піддав нищівній критиці реформи Януковича ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути