Ексклюзиви
середа, 06 березня 2019 16:43

Порошенко оголосив два стратегічних рішення на РНБО

Порошенко оголосив два стратегічних рішення на РНБО
Суспільство побачить реформу Укроборонпрому, каже президент Петро Порошенко.

Україна випробує турецький ракетний комплекс і змінить законодавство для відкритості деяких оборонних держзамовлень. Про це заявив президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони.

"Скоро відбудеться випробування ударного безпілотного комплексу "Байрактар", про поставки якого нам вдалося домовитися з президентом Туреччини. Вперше за роки незалежності держава створює виробництво боєприпасів, це стало можливим завдяки спецконфіскації коштів режиму Януковича", - заявив Порошенко.

Президент розповів про "створення потужних ракетних комплексів".

"Це стане стратегічним чинником стримування російського агресора. А також надасть військам нові способи для ураження противника на значні дальності", - сказав він.

"Маємо ініціювати зміни у законодавчі акти для уникнення надмірного засекречування інформації щодо оборонного держзамовлення. Закупівлі старої, переважно радянської зброї та боєприпасів також можуть бути переважно відкритими.

Відомості про новітні розробки, зокрема у ракетній техніці, і сучасні технології, зокрема інформаційні, мають і надалі охоронятися державою від чужих очей і
вух", - також заявив Порошенко.

За словами президента, буде "незалежний міжнародний аудит" Укроборонпрому і "комплексна ревізія усіх контрактів".

"І українському суспільству, і міжнародним партнерами продемонструємо повну відкритість і прозорість в питанні реформування концерну", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал з оборонкою переслідуватиме Порошенка до дня виборів

4 березня президент Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Гладковський отримував відкат від постачання комлектуючих для літаків за завищеними цінами. Про це повідомляють журналісти "Наші гроші з Денисом Бігусом" у наступній частині розслідування про розкрадання в обороні.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко оголосив два стратегічних рішення на РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути