пʼятниця, 10 вересня 2021 20:20

Порошенко не міг санкціонувати спецоперацію щодо "вагнерівців" - ТСК

Порошенко не міг санкціонувати спецоперацію щодо "вагнерівців" - ТСК
ТСК встановила, що захід планували у липні 2020 року. Фото: УП

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради встановила, що п'ятий президент Петро Порошенко не міг санкціонувати спецоперацію щодо "вагнерівців".

"Згідно з заявами п'ятого президента він особисто санкціонував спецоперацію у 2018 році. Але ми бачимо, що у 2014-2018 році – це рутинна робота, а планування спеціального заходу – це липень 2020 року", - сказала глава ТСК Мар'яна Безугла під час брифінгу, передає УП.

У липні СБУ передали інформацію за результатами документування осіб. Встановили тих, які становлять оперативний інтерес. З кількох десятків відібрали 33.

"У мене питання, чому Петро Олексійович фактично ввів у оману як ТСК, так і все суспільство, які мотиви на загал заявити про особисте санкціонування у 2018 році, для чого брехати?" - сказала Безугла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стара російська деза" - в ОП прокоментували матеріал CNN про спецоперацію стосовно "вагнерівців"

Вона заявила, що це була не спецоперація, а "спеціальний захід". Саджати літак в Україні не планували. Спецслужби нібито очікували, що "вагнерівців" затримає Туреччина в аеропорту Стамбула. В Анкарі не знали нічого про цю справу.

Рік тому, 29 липня 2020-го, білоруські правоохоронці затримали 33 російських бойовики приватної воєнної компанії Вагнера в санаторії під Мінськом. 14 серпня стало відомо, що їх видали Москві. 28 з арештованих найманців РФ воювали проти української армії на Донбасі. Причетні до збиття малайзійського боїнга МН-17 і українського літака Іл-76, коли загинули 49 військових.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко не міг санкціонувати спецоперацію щодо "вагнерівців" - ТСК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути