середа, 08 вересня 2021 21:01

"Стара російська деза" - в ОП прокоментували матеріал CNN про спецоперацію стосовно "вагнерівців"

"Стара російська деза" - в ОП прокоментували матеріал CNN про спецоперацію стосовно "вагнерівців"
Подоляк прокоментував матеріал CNN про операцію стосовно вагнерівців. Фото: president.gov.ua

В Офісі президента Володимира Зеленського вважають, що свідчення джерел, на яких будується матеріал CNN про операцію з "вагнерівцями" ненадійні, а дані нічим не відрізняються від тих, що виклали в "Комсомольской правде" в 2020 році.

Про це заявив радник керівника ОП Михайло Подоляк і наголосив, що одразу після публікації статтю похвалило російське ФСБ.

В ФСБ заявили, що "повністю підтверджують ту інформацію, яку опублікував телеканал CNN".

"Не минуло й кількох годин, як уже й офіційний представник ФСБ похвалив CNN за цей матеріал. Що там сказано? Все як завжди. Обов'язкові анонімні відставники - і це ключове - щось підтверджують. Інше анонімне джерело щось спростовує. Ще раз: анонімні, безпрізвищні, безпосадні і отже такі, що не мають інформаційної та репутаційної цінності джерела", - заявив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік справі "вагнерівців": як в Офісі Зеленського "злили" спецоперацію

За його словами, варто звернути увагу на синхронність із заявою представника ФСБ.

"Коли раніше офіційний представник ФСБ практично миттєво виходив в медіа, щоб підтримати і похвалити якийсь репортаж? Це ж фактично сигнал для всієї російської системи пропаганди, що і як потрібно відпрацьовувати.

Ситуація говорить сама за себе. При цьому ніхто вже не здивується, якщо ФСБ похвалить і тих українських діячів з числа журналістів, політиків або колишніх спецслужбистів, які підставили CNN і просто забезпечили переклад на англійську старої російської "дези", яка була опублікована вперше 6 серпня 2020 року. З тієї публікації в "Комсомольской правде" нічого нового і істотного до історії про "вагнеровців" не додалося", - зазначив Подоляк.

Американське видання CNN опублікувало статтю, в якій троє колишніх високопоставлених чиновників української військової розвідки розповіли деталі операції з "вагнерівцями".

Операція під керівництвом України мала американські гроші, технічну допомогу та рекомендації ЦРУ про те, як залучити російських найманців.

29 липня 2020 року в Білорусі затримали 33-х іноземних громадян, які виявилися бойовиками "Вагнера". Вони прибули з Росії й оселилися в санаторії під Мінськом.

Українські спецслужби готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків ПВК Вагнера, для чого виманили їх до Білорусі. За даними ЗМІ, операція зірвалась після того, як силовики доповіли Офісу президента.

Останнього разу, коли президент Володимир Зеленський коментував ситуацію навколо операції з "вагнерівцями", він заявив, що вона готувалась точно не в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Стара російська деза" - в ОП прокоментували матеріал CNN про спецоперацію стосовно "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути