вівторок, 22 травня 2012 09:43

Порошенко не хоче "шлюбу з розрахунку" з Росією і бачить Україну в ЄС

Порошенко не хоче "шлюбу з розрахунку" з Росією і бачить Україну в ЄС
Петро Порошенко Росію також бачить у Європі. Фото: ukranews.com

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко не хоче "шлюб з розрахунку" з Росією і Україну бачить тільки з Євросоюзом.

Виступаючи в ефірі телеканалу ICTV, голова Мінекономіки, говорячи про перспективи вступу України до Митного союзу, зазначив, що "законний шлюб повинен бути з любові, а не з розрахунку".

"Взаємини мають бути дружніми. Дружні стосунки будуються на взаємоповазі, на взаємовигоді", - прокоментував він можливість вступу України до Митного союзу.

"На сьогоднішній день Україна і Росія є найбільшими торговими партнерами навіть при окремих обмеженнях, які присутні на наших ринках. Ні в якому разі не можна протиставляти Європу і Росію. У нас з Росією є угода про вільну торгівлю, у нас з Європою повинно бути і, я вірю, буде угода про вільну торгівлю", - додав він.

У той же час, Порошенко впевнений, що Україна повинна інтегруватися в Європейський Союз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко переконаний: в інтересах України, однозначно, — європейське об'єднання

"Я Україну бачу в Європі. І не проблема в тому, що Європа сьогодні хоче чи не хоче бачити Україну там. Хоче абсолютна більшість європейців. Проблема в іншому - Україна сьогодні не готова бути в Європі і ті процеси, які сьогодні відбуваються, є переконливим тому доказом", - підкреслив він.

Міністр також додав, що Росію він теж хоче бачити в Європі: "І тому Росія сьогодні хоче отримувати безвізовий режим з Європою, і тому Росія сьогодні хоче укладати угоду про вільну торгівлю з ЄС. Але чомусь окремі російські політики відмовляють собі й іншим у праві мати такі ж торгові режими з нашими західними партнерами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вступить у Митний союз, щоб не підвищувати ціни на газ - експерт

Порошенко розповів, що торговий оборот України з ЄС становить майже 50 млрд дол.

"Україна вивозить продукти машинобудування, вивозять металургію, продукти аграрного сектора, продукти переробної промисловості, вивозить послуги", - розповів глава Мінекономіки.

Він також додав, що Україна повинна поліпшити інвестиційний клімат в Україні: "На сьогоднішній день, коли ми хочемо, щоб наша продукція була більш конкурентноспроможної на ринку Європи, нам потрібно вирішити ключову і головну задачу - це серйозно поліпшити або навіть створити абсолютно нову характеристику інвестиційного клімату в Україні, для того, щоб ми тут мали виразне нормальне конкурентне виробництво ".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко не хоче "шлюбу з розрахунку" з Росією і бачить Україну в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути