четвер, 16 серпня 2018 16:12

Порошенко готовий помилувати росіян, які попросили Путіна допомогти

Порошенко готовий помилувати росіян, які попросили Путіна допомогти
Петро Порошенко може помилувати 11 росіян, якщо Росія висловить готовність обміняти їх на українських політв'язнів. Фото: tsn.ua

Президент Петро Порошенко готовий помилувати 11 громадян Росії, які просили російського лідера Володимира Путіна повернути їх додому.

Про це повідомила уповноважений президента в Тристоронній контактній групі Мінських переговорів Ірина Геращенко у Facebook.

"Вже 11 громадян РФ, засуджених в Україні за важкі злочини проти нашого суверенітету, звернулися до свого президента Путіна з проханням повернути їх назад, в РФ в обмін на українських політв'язнів. Хочу наголосити, що ці громадяни засуджені за дуже важкими статтями, у тому числі - за тероризм. Тому коли Кремль називає Олега Сенцова "терористом" за сфабрикованою ФСБ справою, нехай краще подбає про реальних терористів, засланих ФСБ і Кремлем воювати в Україну...

Ми направимо на представників РФ у ТКГ інформацію про заяви злочинців і терористів - громадян РФ, які висловили бажання повернутися в Росію і написали відповідні прохання на свого президента Путіна. Українська сторона, наш президент готовий помилувати російських диверсантів і злодіїв в обмін на звільнення наших політв'язнів", - повідомила Геращенко.

Вона нагадала, що Росія досі не відповіла на ініціативу передати їм 36 засуджених росіян. Також у Кремлі мовчать щодо пропозиції зустрічі омбудсменів у Мінську 21-22 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: ООН вимагає звільнити Сенцова негайно і без будь-яких умов

Засуджений у Росії до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі Олег Сенцов 14 травня оголосив голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів. За словами адвоката, стан Олега поганий, він майже не встає.

Мати режисера звернулася до президента Росії з проханням про помилування. Там відповіли, що просити про помилування має ув'язнений. Сам Сенцов відмовився це робити.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко готовий помилувати росіян, які попросили Путіна допомогти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути