Ексклюзиви
пʼятниця, 14 вересня 2012 09:20

Попович порадив українцям приходити на вибори: "Умивати руки ми не можемо"

Попович порадив українцям приходити на вибори: "Умивати руки ми не можемо"
Мирослав Попович порадив голосувати так, як підказує серце. Фото: www.nacija.info

Вибори — це єдина можливість щось змінити в країні, тому на них треба приходити всім українцям.

Про це в ефірі 5 каналу сказав філософ, громадський діяч, учасник ініціативи "Перше грудня" Мирослав Попович.

"Я би порадив приходити на вибори, завжди на всі вибори. Я категоричний противник того принципу, що неявка чи голосування проти всіх щось може кудись просунути. Умивати руки в цій ситуації ми не можемо", - наголосив він.

Попович додав: "По-друге я би рекомендував би людям голосувати так, як їм підкаже совість. Якщо люди пред'являють певні вимоги до свого керівництва, то вони серйозно будуть дивитися – що обіцяно вже сьогодні, чи завтра, і що зроблено, і чому це не зроблено. Кожен мусить мати в собі самому суд над дійсністю. У нас є тільки один спосіб впливати на те, що відбувається – це вибори, вибори різного штабу. Це єдине, що може бути".

Відповідаючи на запитання, чому протестний рух в Україні зараз не дуже активний, Попович наголосив, що зменшилась кількість людей, які покладаються на зміни вгорі.

"Влада ще ніколи не мала такого низького рейтингу. Якщо ми не можемо розв'язати питань глобальних, ми будемо розв'язувати питання дрібні. Подальший хід подій буде залежати від того, як буде в цілому розвиватися наша політична система. Якщо буде і далі такий стан, як маємо сьогодні, то, очевидно, будуть люди більше зосереджуватися на тому, що вода не тече з крану і т.д, а не на більш важливих питаннях", - підкреслив філософ.

Водночас, він переконаний, що такі дрібні проблеми мають бути використані політичними силами, які б узагальнили б їх і виступили б з вимогами від чийогось імені. Попович переконаний, що те що ми зараз маємо таку опозицію, яка є — це вже добре. Бо могло б бути і гірше.

"На опозицію падає тінь від попередніх кабінетів. Наша опозиція була розгромлена. Лідери опозиції сидять у тюрмі. За інших умов від цієї опозиції залишилися б ріжки та ніжки. Те, що ми щось маємо, що тримається якоїсь купи, це свідчить про те, що ще є якісь здорові сили. Бо найбільша загроза сьогодні - це однопартійний режим", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Попович порадив українцям приходити на вибори: "Умивати руки ми не можемо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути