середа, 27 березня 2013 18:23

Спецтема: Снігова пастка

"Попов відповідальний не перед киянами, а перед президентом", - експерт про причини колапсу у Києві

"Попов відповідальний не перед киянами, а перед президентом", - експерт про причини колапсу у Києві
Олександр Палій. Фото: kholodny-yar.org

Влада не зацікавлена бути ефективною для громадян: її цікавить лише можливість вичавити з країни побільше фінансів та розподілити їх між собою.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

Говорячи про причини неефективної роботи міської влади Києва під час ліквідації наслідків потужного снігопаду, експерт зауважив, що причини цього у неправильних пріоритетах влади, які не думають про свої обов'язками перед громадою.

"У нас влада збудована не на ефективність, не на те, щоби давати якийсь результат мешканцям. Вона працює лише на те, щоби забезпечити прибутки і собі, і для тих, хто "нагорі". І тому Попов відповідальний не перед киянами, а перед президентом. Для нього головне, щоби все було забезпечено нагорі, щоби було впорядковано фінансові питання, а робота і відповідальність перед киянами— це для нього абсолютна дрібниця. І це "дрібниці" з точки зору такої ієрархії цінностей", - пояснив Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Публічне звільнення київських чиновників: піар-акція одного актора — екс-голова КМДА

Він додав: "Звичайно, тут дуже важливо ще й те, що мер у нас не обирається, та й самі вибори проходять надзвичайно рідко — раз на 5 років. Тому влада за кілька років може "начудити", а потім за останні пару місяців наносити гречку і виграти вибори".

Експерт переконаний, що суттєвих наслідків для представників київської влади після колапсу у Києві, не буде.

"У нас ще жодного провалу не визнавали. Та й за те, що не виконав свою роботу перед громадянами — ніхто не виганяє. Наприклад, президент критикує Табачника кожні два місяці, а при цьому Табачник як закупляв книжки за сотні гривень, так і продовжує це робити, як корупція в освіті була, так вона і залишається. За великим рахунком, нікого із влади результат для країни не гребе. Їх хвилює тільки можливість вичавити з країни кошти і занести їх у правильному напрямку. Через це у нас і такий от результат", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банкова — єдина вулиця, яку прибирали весь день

Говорячи про дії київської влади під час ліквідації наслідків снігопаду, експерт зауважив, що вона нічого не зробила, аби мінімізувати негативи від негоди для громадян, оскільки ставиться до цього питання байдуже.

"Що заважало владі у Києві укласти угоди про прибирання снігу у таких форс-мажорних обставинах з приватними компаніями? Я впевнений, що серед приватних фірм була б черга, якби влада оголосила тендер на те, щоби прибирати сніг. А в результаті у нас угоду підписують вже під час самого снігопаду. То як це назвати, як не те, що пріоритети влади виставлені абсолютно патологічно неправильно? Влада втратила зв'язок з населенням і цей зв'язок відновлюється тільки під час виборів",- підкреслив Палій.

Зараз ви читаєте новину «"Попов відповідальний не перед киянами, а перед президентом", - експерт про причини колапсу у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути