субота, 11 вересня 2010 11:28

Попов не може бути призначений головою КМДА - експерт

Попов не може бути призначений головою КМДА - експерт

З точки зору законодавства, "регіонал" Олександр Попов не може бути призначений головою Київської міської державної адміністрації.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політттехнолог Тарас Березовец.

"Свого часу було спеціальне роз"яснення Конституційного суду про те, що головою КМДА може бути лише обраний на загальних виборах міський голова. Це рішення є вищим за закон", - пояснив експерт. - "У змінах до закону "Про столицю" нічого не сказано про те, що повноваження столичного голови поєднуються із повноваженнями голови КМДА. Там просто написано, що голова КМДА призначається президентом".

Тарас Березовец проте не відкидає сценарію призначення Олександра Попова всупереч закону:

"За донецькою юридичною логікою, яка відрізняється від римського права, можна робити навіть те, що заборонено. Тому припускаю, що Попова все-таки призначать головою КМДА усупереч рішенню суду. Теоретично, це призначення може бути оскаржене у суді. Але я не уявляю собі суддів, які б оскаржили указ президента. Самогубців, сподіваюся, немає. Серед чинних заступників голови КМДА залишаться лише Алла Шлапак і Віктор Сівець. Решту звільнять. Окрім того, кількість заступників буде скорочена до 3-4 осіб".

Зараз ви читаєте новину «Попов не може бути призначений головою КМДА - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути