Ексклюзиви
пʼятниця, 20 жовтня 2023 14:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Допомога США - чи зможе Байден "забути" про підтримку Києва

Допомога США - чи зможе Байден "забути" про підтримку Києва
Штати готують новий пакет допомоги для України та Ізраїлю. Фото: armyinform

Президент Сполучених Штатів Джо Байден у зверненні до нації заявив, що США не дозволять Росії перемогти в Україні. Також говорив він і про Ізраїль. Штати готують пакет допомоги одразу двом країнам. Байден вже не зможе відмовитися від підтримки Києва. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олексій Голобуцький.

"США будуть допомагати Україні та Ізраїлю. В останньої країни на Заході дуже сильні лобісти. І саме в Республіканській партії. Об'єднання наших країн у цій допомозі говорить про пріоритет Штатів у геополітичному просторі. Ще одне - найімовірніше, в такій формі легше проголосують і підтримають", - сказав Голобуцький.

Ніхто не забуде про Україну. У Байдена вже немає часу, пояснив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден: "Допомога Україні - це інвестиція, яка принесе дивіденди американцям"

"Він пов'язаний з Україною. А виборча кампанія почнеться за три-чотири місяці. І триватиме весь наступний рік. Українська тема там обов'язково фігуруватиме. Забувати вже пізно. Війна між країною Європи та ядерною країною - це унікальне явище за останні десятки років. Війна на Близькому Сході - не унікальна. Цей конфлікт знаходиться у перманентному загостренні останні 70 років. Штати ж знаходяться у стратегічних стосунках з Ізраїлем багато десятиліть. Це їх союзник. Україна - не зовсім стабільна країна, з високим рівнем корупції і до останнього часу з хитким уявленням про своє майбутнє. Тому порівнювати тут не можна. В одному випадку Штати мають чіткі союзницькі гарантії протягом всієї історії Ізраїлю, а Україна - це геополітична місія США у протистоянні з Росією", - наголосив Голобуцький.

Президент США Джо Байден вважає, що українці досягають успіху. А Путін провалився. США не дозволять йому перемогти. Про це президент Байден заявив у зверненні до нації.

Раніше повідомляли, що президент Сполучених Штатів Джо Байден попросить у Конгресу додаткове фінансування для військової допомоги Україні та Ізраїлю. У запиті для України будуть передбачені $60 млрд, а для Ізраїлю - $14 млрд. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Reuters.

Повідомляється, що половину з $60 млрд, які Байден запитує для України, витратять на заміну і оновлення американських запасів зброї.

Зараз ви читаєте новину «Допомога США - чи зможе Байден "забути" про підтримку Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути