понеділок, 14 жовтня 2013 19:02

Помилування Тимошенко неможливе, як і помилування Луценка - адвокат Оленцевич

Помилування Тимошенко неможливе, як і помилування Луценка - адвокат Оленцевич
Фото: kievskaya.com.ua

Донецький адвокат Володимир Оленцевич, який подав позов до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ ) про скасування указу Віктора Януковича щодо помилування екс-міністра МВС Юрія Луценка, важає, що президент зараз не має права помилувати Тимошенко.

"Коли зараз говорять, що Кокс і Кваснєвський просять помилувати Юлю Тимошенко, і Яценюк зібрав підписи для цього, то за цим положенням її не можна помилувати. Хоча Янукович може змінити цей стан. Це затверджується указом президента", - сказав він в коментарі Gazeta.ua

За його словами ситуація з Тимошенко аналогічна до справи Луценко.

"З точки зору права ситуація дуже проста — хочуть помилування того, хто не просив. Суто по закону варто відміняти указ, за яким можна помилувати тільки того, хто просить. 5 суддів Адмінсуда нехай пітніють. Президент зараз може прийняти указ, щоб розширити коло суб'єктів для помилування. Янукович сам колись його звузив", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко погодилась на помилування Януковича - Власенко

Адвокат наполягає, щоб в його діях по скасуванню помилування Луценка не шукали "подвійного дна".

"Мене цікавило те, що в указі про помилування Луценка шестеро людей. Чотири з них — пересічні і двоє міністрів - Луценко і Георгій Філіпчук, екс-міністр екології в уряді Тимошенко. Різниця між міністрами в тому, що Філіпчук просив про помилування особисто. Луценко не просив особисто. Більше того, він кругом говорив, що не буде просити", - додав Оленцевич.

За його словами зараз потрібно "забезпечити доставку Луценка в колонію, нехай сам напише прохання і тоді його помилують".

Зараз ви читаєте новину «Помилування Тимошенко неможливе, як і помилування Луценка - адвокат Оленцевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути