Ексклюзиви
понеділок, 14 жовтня 2013 16:31

Вищий спецсуд повернув заяву про перегляд вироку Тимошенко

Вищий спецсуд повернув заяву про перегляд вироку Тимошенко
Фото: www.radiosvoboda.org

Суддя -доповідач Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, перевіривши заяву екс-прем'єра Юлії Тимошенко про перегляд Верховним судом України вироку Печерського райсуду Києва від 11 жовтня 2011 року, прийняв рішення про повернення Тимошенко цієї заяви, про що було винесено відповідну постанову.

Прес-служба Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ повідомляє у понеділок, що таке рішення прийнято на підставі п.4 ч.3 ст.400 - 17 КПК України 1960 року, згідно з яким заява про перегляд вироку Верховним судом Україна повертається заявнику у разі, якщо є постанова ВССУ про відмову в допуску справи до провадження за наслідками її розгляду, прийнятого з аналогічних підстав.

"Судом касаційної інстанції встановлено, що постановою колегії суддів судової палати у кримінальних справах ВССУ від 6 вересня 2013 допуск справи за заявою Тимошенко Ю.В. до провадження Верховного суду України було відмовлено" , - наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії пророкують Януковичу еміграцію, а Україні падіння в "боргову яму"

У прес-службі нагадали, що 9 жовтня 2013 Тимошенко повторно звернулася до ВССУ з заявою про перегляд ВСУ згаданого вироку місцевого суду щодо нього, посилаючись на аналогічні за змістом підстави. Тому відповідно до п. 4 ч. 3 ст. 400-17 КПК України 1960 року було прийнято рішення про повернення заяви Тимошенко.

"Постанова набрала законної сили з моменту винесення і оскарженню не підлягає", - підкреслили в прес-службі.

Нагадаємо, 1 серпня захист Тимошенко подав до Верховного суду через Вищий спецсуд заяву з вимогою переглянути і скасувати вирок щодо "газової справи" і відпустити екс-прем'єра на свободу. Підставою для такого звернення стало набрало чинності 31 липня рішення ЄСПЛ у справі "Тимошенко проти України", в якому було встановлено ряд порушень при арешті екс-прем'єра в рамках розгляду "газової справи".

9 жовтня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко повідомив, що в ВССУ подано повторну заяву Ю.Тимошенко на перегляд Верховним судом України рішення щодо "газової справи".

За словами захисника, підставою для подачі повторної заяви є вирішення Комітету міністрів Ради Європи, а також власне рішення Європейського суду з прав людини

Зараз ви читаєте новину «Вищий спецсуд повернув заяву про перегляд вироку Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути