понеділок, 14 жовтня 2013 15:13

Луценко може повернутися у тюрму: адвокат з Донецька оскаржив помилування

Луценко може повернутися у тюрму: адвокат з Донецька оскаржив помилування
Юрій Луценко. Фото: podrobnosti.ua

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ ) прийняв до розгляду позов про визнання незаконним та скасування указу президента Віктора Януковича про помилування екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Як заявив "Острову" позивач донецький адвокат Володимир Оленцевич, Указ № 197/2013 від 7 квітня 2013 порушує норми "Положення про порядок здійснення помилування", згідно з яким право бути помилуваним має лише засуджений, який особисто подав президенту прохання про помилування.

"Юрій Луценко особисто такого прохання не подавав. Прохання про його помилування подала Уповноважена з прав людини Верховної Ради Валерія Лутковська", - сказав Оленцевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко вважає, що президент дав згоду на звільнення Тимошенко

На його думку Лутковська не мала законних підстав просити Президента України про помилування Луценко. За адвоката, ВАСУ прийняв позов до розгляду, проте дату слухання поки не призначив.

Коментуючи ймовірний сценарій розвитку ситуації, Оленцевич сказав: "Для будь-якого юриста рішення за моїм позовом має бути однозначним - ВАСУ просто приречений на скасування Указу Президента в частині помилування Луценко, що тягне за собою повернення його до Менської колонії для продовження відбування покарання".

Нагадаємо, за позовами Оленцевича були скасовані Укази президента України Віктора Ющенка і позбавлені звання "Герой України" Роман Шухевич і Степан Бандера : в серпні 2011 р. ВАСУ підтвердив, що з 21 квітня 2010 Роман Шухевич не є Героєм України , а з 23 Червень 2010 не є Героєм України Степан Бандера.

Зараз ви читаєте новину «Луценко може повернутися у тюрму: адвокат з Донецька оскаржив помилування ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

98

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути