пʼятниця, 11 жовтня 2013 11:15

Яценюка попередили, що з "тушками" кампанію не проведеш

Яценюка попередили, що з "тушками" кампанію не проведеш
Арсеній Яценюк. Фото: focus.ua

Політолог Андрій Золотарьов прогнозує подальшу появу "тушок" у "Батьківщині".

Так Gazeta.ua він прокоментував виключення з фракції Андрія Павелка та Леоніда Сергієнка.

За його словами, керівнику "Батьківщини" Арсенію Яценюку треба позбутися зрадників, визнавши помилки та швидко їх виправивши.

"Але це не має бути так, що скажуть: "Ми позбавилися "тушок", залишилися лише ідейні люди", а через час вони знову з'являться. Це буде самим поганим варіантом для Арсенія Петровича. Йому вже нікуди діватися і нічого не залишається, як чистити лави. Бо ці проблеми не дають йому йти і нормально працювати на президентській кампанії. Не маючи міцного тилу у вигляді партії чи фракції, ефективно її проводити дуже важко", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З "Батьківщини" вигнали нардепів: "приховану тушку" Сергієнка і "розкольника" Павелка

Золотарьов вважає бідою Яценюка те, що він, комплектуючи лави "Батьківщини", набрав людей, які купляли "вхідний квиток" у Верховну Раду, а не йшли виконувати програму партії.

"Це була стратегічна помилка. В історії вже не один раз грало погано службу те, що люди з бізнесу прийшли в політику. Табалови мотивували своє небажання йти до фракції тим, що розрахувалися і нічого Арсенію Петровичу не винні. Що вже казати про виборців. Тому поки бізнес так тісно буде переплітатися з політикою, доти будуть "тушкуватися". Бо люди йдуть до парламенту через власні "шкурні" інтереси - заробляти гроші та захищати власний бізнес, а не заради ідей та принципів", - зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценка дістали "приховані тушки"

"Були випадки, коли депутати приїжджали до Верховної Ради на початку каденції на "Жигулях", а виїжджали вже на "Мерседесах". Пам'ятаємо це і по "Народній Самообороні". Прийшли голі та босі. Їм показали гроші, і вони швидко зрадили принципи, виборців і самого Луценка, який їх рекомендував", - наголосив він.

Експерт також додав, що найменше "вірусом бізнесу" уражені "Свобода" та Компартія, бо найменше схожі на бізнес-клуб.

Зараз ви читаєте новину «Яценюка попередили, що з "тушками" кампанію не проведеш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути