Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2007 14:53

Помічник Сацюка готує для Ющенка сюрприз

Один з фігурантів кримінальної справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка Тарас Залесський знаходиться в Стамбулі, де пише книгу про події 2004 року.

У той час Залесський був помічником заступника голови СБУ Володимира Сацюка, на дачі якого, як передбачається, був отруєний Ющенко.

У рамках справи Залесський відомий як людина, що подавала на стіл тарілки з пловом, в одній з яких нібито був діоксин.

Минулого тижня газета "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело в Генпрокуратурі повідомила, що ГПУ звернулася до Генпрокуратуру РФ із проханням допитати як свідків у справі про отруєння Ющенка, трьох осіб, що проживають на території Росії.

За словами джерела, близького до слідства, у запиті, спрямованому на адресу російської генпрокуратури, вказані прізвища Володимира Сацюка, Тараса Залесського й Олексія Полєтухи.

В інтерв"ю газеті "Сегодня" Залесський розповів, що вирішив залишити Україну після виступу нинішнього керівника Управління держохорони Валерія Гелетея: "Коли виступив Валерій Гелетей і прозоро натякнув на мою особистість і мою провину, жити стало просто небезпечно".

"Тому я вирішив на час виїхати, відпочити і підлікуватися. Що зараз і роблю, а заодно пишу книгу про події тієї пори. Там усім знайду місце", - заявив фігурант справи.

На питання, чи стане вечеря на дачі Сацюка центральним епізодом книги, Залесський відповів: "А я не ставлю ту вечерю в голову кута. Існує маса інших цікавих подій і деталей, що поки залишаються за кадром".

"Але не буду розкривати плани, нехай це буде сюрпризом. І про точні терміни виходу помовчу - поки пишеться легко. Може, вийде в майбутньому році", - додав він.

Залесський стверджує, що залишається громадянином України: "Оскільки я не в розшуку, можу вільно пересуватися світом. Я давно розлучений, у мене немає нічого, крім невеликих заощаджень, за рахунок яких і живу".

"У Стамбулі я на лікуванні, тому що нещодавно переніс складний перелом ноги. Лікарі рекомендували мені морський клімат... Це, до речі, не так дорого коштує. Та я і не шикую, ходжу пішки, їм, що простіше, знімаю кімнатку", - додав він.

На питання, хто може бути третьою особою, нібито причетною до отруєння (прізвище Полєтухи деякі джерела заперечують), Залесський відповів:

"Не знаю. Третім, п"ятим, десятим може стати кожний, в залежності від політичної ситуації й особистих побажань Ющенка".

Залесський у свій час служив з Гелетеєм, з яким, за його словами, стосунки не склалися. Один час він очолював службу безпеки банку "Україна", де головою правління був кум Ющенка Петро Міхєєв, а пізніше Сацюк очолив наглядову раду.

Потім Залесський став фігурантом кримінальної справи по розкраданнях у цьому банку, але потрапив під амністію, хоча провину свою заперечує. Керував ТРК "Столиця", пізніше став керівником інтернет-сайту "Україна кримінальна", яким володіє донині.


За матеріалами "Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «Помічник Сацюка готує для Ющенка сюрприз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути