понеділок, 08 листопада 2010 08:55

Помічник Гілларі Клінтон нищівно розкритикував місцеві вибори в Україні

Помічник Гілларі Клінтон нищівно розкритикував місцеві вибори в Україні

Місцеві вибори в Україні не були чесними та демократичими.

Про це заявив помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Філіп Ґордон в інтерв'ю Радіо "Свобода".

"Ми вважаємо, що ці вибори не відповідали стандартам відкритості і чесності, на відміну від президентських виборів, наприклад, які пройшли раніше цього року", - заявив він.

При цьому він нагадав, що віце-президент США Джо Байден у розмові з президентом Януковичем наголошував на важливості чесності виборів та демократичних перетворень.

"Я думаю, що світ, Європейський Союз і США уважно стежили за перебігом місцевих виборів в Україні, тому й заявляю, що ми не вважаємо, що вони відповідали демократичним стандартам", - додав він.

Для демократизації ж виборчого процесу Філіп Гордон пропонує ухвалити виборчий кодекс.

"Для такої держави, як Україна, котра будує демократію і забезпечує участь у цьому всіх зацікавлених політичних сил, критично важливо мати такий виборчий закон і кодекс, які б відповідали міжнародним стандартам. Наскільки ми знаємо, здається, такого закону й кодексу в Україні немає", - зазначив американський чиновник.

"Ми вже сказали про це українській владі. Ми готові допомогти Києву в цьому, у впровадженні в життя, у процес виборів на місцях і в національному масштабі, саме такого виборчого кодексу, щоб ці вибори відповідали стандартам, які, як ми й вони в Києві знаємо, необхідні для успіхів демократії", - наголосив помічник держсекретаря США.

Ґордон наголосив: "Українська влада заявила нам про своє бажання просувати демократію, і ми хочемо співпрацювати з нею у цьому напрямку".

Зараз ви читаєте новину «Помічник Гілларі Клінтон нищівно розкритикував місцеві вибори в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути