субота, 16 червня 2012 03:28

Польський Жіночий рух протестує проти брутального поводження з активістками Femen

Польський Жіночий рух протестує проти брутального поводження з активістками Femen
Ванда Новіцка Фото:РАР

У день початку Євро 2012 у Варшаві 4 роздягнених активістки українського руху Femen були затримані на вході до Національного стадіону. Вони викрикували непристойні гасла на адресу Євро і його організаторів. Їх було заарештовано і доставлено в комісаріат, де вони провели багато часу.

Ванда Новіцка, активістка польського Жіночого руху Palikota зазначає: "Якщо вони приїхали до нас з метою протесту, то це їхнє право (..) звернути увагу на дуже важливі соціальні проблеми брутальним чином перекреслили." Вона наголосила, що українські активістки протестували проти таких негативних явищ Євро 2012 як збільшене насилля по відношенню до жінок та використання їх у секс-індустрії.

У свою чергу керівник Європейської Феміністичної Ініціативи Ніна Санкарі додала, що акція протесту активісток Femen була не лише протестом проти продажу живого товару чи зростання проституції.

"Йдеться про те, що керівництво наших держав призначають великі суми на організацію Євро 2012, в той час коли бракує засобів на важливіші речі, замикаються садочки, школи, столові."

Новіцка повідомила, що Жіночий рух буде звертатись до Польського товариства по боротьбі з дискримінацією з метою дослідження ним порушення прав.

"Ми вважаємо, що навіть якщо виконувались усі процедури, то чому проти них застосовано найбільш різкі та радикальні засоби? "

Українкам висунули штраф у розмірі 500 злотих. Свідок Малгожата Прокоп-Пачковська підтверджує, що їх "брутально тягли за руки" та що наступного дня вони скаржились на болі у спині.

Зараз ви читаєте новину «Польський Жіночий рух протестує проти брутального поводження з активістками Femen». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути