неділя, 17 березня 2024 23:13

Польські фермери перекрили кордон з Німеччиною

Польські фермери перекрили кордон з Німеччиною
Поляки продовжують практику перекриття кордонів. Фото: DailyLviv

З вечора 17 березня до 20 березня польські фермери будуть блокувати кордон з Німеччиною.

Вони вимагають скоротити вимоги Брюсселя до екологічності продукції аграрних підприємств і припинити ввозити продукцію з України, повідомляє Radio Zet.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не дозволяйте далі використовувати себе для послаблення України" - посол України в Польщі звернувся до фермерів

Фермери наразі перекрили магістраль A2, яка з'єднує Берлін і Варшаву.

"Серед вимог, не тільки пом'якшення законодавчих обмежень щодо екологічності, а отже і витратності вирощування сільськогосподарської продукції, але і повне припинення постачання агропродукції з України в Європу", - йдеться в статті.

Дії польських протестувальників, що перешкоджають вільному руху вантажів на українсько-польському кордоні, створюють додаткові виклики для бізнесу в Україні, робота якого й без того обтяжена реаліями воєнного часу, повідомила Європейська бізнес асоціація.

Крім фінансових втрат, компанії повідомили про негативний вплив страйків на контракти компаній, шкоду діловій репутації, створення загрози продовольчому забезпеченню, порушення ланцюгів постачань, зростання цін і зменшення конкурентоздатності, загрозу зупинки виробництва і навіть закриття підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Польські фермери перекрили кордон з Німеччиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути