Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2017 20:34

Польща та Україна підпишуть декларацію щодо освітнього закону

 

Польща та Україна підпишуть декларацію щодо освітнього закону.

Про це домовилися під час зустрічі міністр освіти і науки України Лілія Гриневич з міністром національної освіти Республіки Польща Анною Залевською.

"Ми розуміємо важливість для України утвердження української мови як державної. У Польщі ми також багато уваги приділяємо розвитку нашої мови. Однак у нас є двосторонні домовленості. Пункт 4 статті 7 Закону каже, що деякі предмети можуть вивчатися мовами Європейського Союзу. Але слово – це не гарантія. Має бути гарантія, що певну частину предметів вивчатимуть польською", – наголосила міністр національної освіти Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща не бачить можливості перегляду угоди про асоціацію України з ЄС

Гриневич повідомила, що загальність статті пояснюється тим, що це базовий закон. Детальніші формулювання випишуть у профільному Законі "Про загальну середню освіту", а також у підзаконних актах Кабінету міністрів України.

"На роботу над цими документами потрібен час. Ми з самого початку декларували готовність виписати шлях імплементації у двосторонніх документах між країнами. Хочу наголосити, що п'ять українських шкіл, де навчання ведеться польською мовою, уже навчаються за моделлю, яку ми пропонуємо для імплементації. Тобто частково предмети у базовій та старшій школі вивчають українською", – додала міністр освіти і науки України.

Угорщина планує поставити на саміті асоціації з Україною питання про порушення Угоди про асоціацію з ЄС у зв'язку з прийняттям українського закону про освіту.

Зараз ви читаєте новину «Польща та Україна підпишуть декларацію щодо освітнього закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути