Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2023 14:45

Польща домовилася розблокувати кордон

Польща домовилася розблокувати кордон
Пункт пропуску "Ягодин - Дорогуськ" розблокували. Фото: ДПСУ

На польсько-українському кордоні розблокували пункт пропуску "Ягодин - Дорогуськ".

З 14:00 там стабільний рух вантажівок. Пункт пропуску був заблокований понад місяць, повідомив міністр інфраструктури, розвитку громад і територій Олександр Кубраков.

Україна домовилася з Польщею розблокувати кордон. Журналіст Євген Плінський повідомив про це з посиланням на свої джерела.

"Отримав інформацію про досягнення домовленості з розблокування українсько-польського кордону. Прямо зараз, о 14:00 має бути розблокований пункт пропуску Ягодин - Дорохуськ. Завтра знімається блокада на Раву-Руську. Далі по черзі всі пункти пропуску", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польських перевізників бойкотуватимуть у Європі

Тим часом профспілка автодорожних перевізників Словаччини UNAS вирішила відновити блокаду на кордоні з Україною з середини дня 11 грудня.

Угорці повідомили про проведення демонстрації на кордоні, але пообіцяли не перекривати рух.

У понеділок, 7 листопада, польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні між Польщею й Україною: "Корчова–Краківець", "Гребенне–Рава Руська", "Дорогуськ–Ягодин".

Протест офіційно зареєстровано польськими перевізниками в місцевих органах влади до 3 січня 2024 року.

Серед вимог перевізників до уряду Польщі - повернення практики дозволів для українських перевізників; посилення для іноземних перевізників правил перевезень за ЄКМТ (Європейська конференція міністрів транспорту); неможливість реєструвати компанії у Польщі, якщо їхня фінансова діяльність відбувається не на території ЄС; створення окремої черги для автомобілів на номерах країн ЄС; створення окремої черги на всіх кордонах для порожніх фур, отримання доступу до української системи "Шлях".

Зараз ви читаєте новину «Польща домовилася розблокувати кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути