Ексклюзиви
субота, 09 грудня 2023 05:18

Польських перевізників бойкотуватимуть у Європі

Польських перевізників бойкотуватимуть у Європі
Польські перевізники блокують транспорт на польсько-українському кордоні. Фото: eastnews.ua

Торговельні асоціації та палати Бельгії, Австрії, Нідерландів та Італії закликали всі європейські компанії бойкотувати перевізників, які влаштували транспортну блокаду на польсько-українському кордоні.

Із їхніми представниками просять не поновлювати контракти та не укладати нові угоди. Про це йдеться у відкритому листі від учасників цих асоціацій і палат, пише Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через блокаду польських далекобійників затримується важлива волонтерська допомога для України

У зверненні наголошують, що російська блокада морських портів значно зменшила можливості України для експорту та імпорту товарів, а війна призвела до збіднення громадян. Наслідком цієї блокади, зазначають у документі, стали зростання цін та нестача пального в Україні.

Автори листа сподіваються, що польські транспортні компанії швидко завершать блокаду, якщо у Західній Європі бойкотуватимуть їх, поки триває блокада кордону з Україною.

"Ринок Західної Європи для польських компаній є важливішим за український. Ми не маємо жодних проблем із діями профспілок, і польські транспортні спілки можуть проводити їх всередині Польщі, без завдання шкоди державі, що б'ється у важких боях за всіх нас", – підкреслили у зверненні.

6 листопада польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Гребенне". А 23 листопада польські страйкарі розпочали блокаду четвертого пункту пропуску – "Медика", який межує з українським ПП "Шегині". Представники транспортних компаній вимагають повернути дозволи на комерційні перевезення для України. У результаті цього експорт української продукції через польський кордон зменшився на 40%.

Зараз ви читаєте новину «Польських перевізників бойкотуватимуть у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути