середа, 17 березня 2010 15:39

Політологи кажуть, що Соболєву справжнє прем"єрство не світить

Політологи кажуть, що Соболєву справжнє прем"єрство не світить

Об"єднаної опозиції в Україні в найближчому майбутньому не буде, вважає директор РR групи Polittech Тарас Березовець.

"Як мінімум, я бачу два тіньові уряди (Юлії Тимошенко і Арсенія Яценюка), а в перспективі можливо і Віктора Ющенка, і Вячеслава Кириленка.

І працювати вони будуть так само як вони "працювали" в коаліції - ніякої співпраці між ними не буде. Буде взаємна боротьба, буде взаємна конкуренція і критика один одного, можливо, більше, ніж на адресу уряду", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

У прес-конференції також взяли участь директор київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребінський, Голова правління центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.

Всі експерти зійшлися на думці, що керівник опозиційного уряду Сергій Соболєв не претендуватиме на пост прем"єр-міністра в майбутньому уряді.

"Це помилкове рішення призначити Сергія (Соболєва) на це місце", - сказав Погребінський, пояснивши, що при всіх плюсах - хорошому досвіді і освіченості - у Соболєва "яскраво виражена негативна харизма", тому така людина не може бути лідером.

В той же час Погребінський відзначив, що Соболєв буде "особою номер один в піарпросторі критики діючої влади".

Погребінський також підкреслив, що в опозиційного уряду буде дуже багато роботи, оскільки нова влада робитиме помилки, і вже їх робить.

Політтехнолог Тарас Березовець теж згоден, що Соболєв не претендує на посаду прем"єр-міністра в майбутньому офіційному уряді.

Він звернув увагу на те, що не було багато охочих очолити опозиційний уряд. В той же час, за його словами, для критики діючого уряду Соболєв - "це ідеальний прем"єр".

Коліушко також вважає, що Соболєв не стане згодом прем"єр-міністром.

"Мені здається, він все-таки не є претендентом на посаду реального прем"єр-міністра, коли вони (члени опозиції - БЮТ) прийдуть до влади, - відзначив Коліушко.

Роль Соболєва як глави опозиційного уряду Коліушко розцінив, як роль "потішного генерала".

Коліушко вважає, що успіх України залежить від того, наскільки швидко підуть в минуле особи, які обіймали вищі посади при владі.

"Важливо, щоб була створена політична сила, в якій під кожне завдання вибиратимуть своїх лідерів: під парламентські вибори це може бути один лідер, під президентські вибори це може бути інший лідер, якщо функціонуватиме внутрішня партійна демократія", - підкреслив Коліушко, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Політологи кажуть, що Соболєву справжнє прем"єрство не світить ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути