понеділок, 02 грудня 2013 13:40

Політолог: Влада може пожертвувати Захарченком, віддавши його під суд

Політолог: Влада може пожертвувати Захарченком, віддавши його під суд
Віктор Небоженко. Фото: www.novostimira.com.ua

Парламент повинен поставити питання про саморозпуск.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Регіонали" хочуть хитро вчинити: передати "в оренду" 100 своїх депутатів для створення нової революційної більшості. Таким чином перевести бунт у будівлю Верховної Ради — відірвати опозиціонерів від народу. Для Яценюка, Кличка та Тягнибока є спокусою пропозиція отримати свою Верховну Раду. Але як тільки Хрещатик очиститься, все це можуть втратити. Бо їхня підтримка сьогодні — на вулиці. Якщо опозиція попадеться, це буде кінцем їхньої кар'єри. Протестувальники знайдуть собі нових лідерів. Ці люди поки стоять і дивляться на те, що відбувається. Тому опозиція має добиватися повної відмови режиму від влади. Бо один мільйон людей не може довго стояти навшпиньки і чекати. Він вимагає "смажених" результатів", - зазначив він.

За словами експерта, уряд буде відправлений у відставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодня до столиці зі Львова їде тисяча активістів, кияни розселяють їх у свої квартири

"Азаров спокійно передасть владу, бо її втратять його політичні вороги Арбузов, Клюєв та Льовочкін. Захарченко піде під суд - кимось треба жертвувати. Згідно закону, якщо людина дуже хвора, може бути під домашнім арештом. Міністру вдягнуть на руку спецбраслет, як Мельнику, який швидко спаде. Таким чином допоможуть йому уникнути покарання", - зауважив Небоженко.

Політолог зауважив, що просто так піти у відставку для президента означає образитися на народ — мовляв, його не зрозуміли.

"Тому Януковичу треба йти на перемовини із своїм оточенням. Там нині немає єдності. Кожен грає свою гру. Одна група допомагала студентському майдану, інша дала наказ його розігнати, третя — штурмує Адміністрацію президента. Янукович це все не контролює. Йому треба з ними домовлятися, аби не заливати кров'ю майдан", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: Влада може пожертвувати Захарченком, віддавши його під суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути