понеділок, 02 грудня 2013 12:22

Надзвичайний стан можна ввести тільки силами бомжів — експерт

Надзвичайний стан можна ввести тільки силами бомжів — експерт
Володимир Цыбулько. Фото: www.ukrinform.ua

Невдоволення мас можна було б погасити відставкою уряду із переформатуванням парламентської більшості.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

За його словами, нова більшість має бути проєвропейською.

"Зараз опозиція повинна переходити у більш серйозну площину — вимагати не лише відставки уряду. Серед вимог потрібно розглянути питання повернення до Конституції 2004 року. Треба говорити про приведення країни до найбільш популярної в Європі моделі управління — парламентсько-президентської республіки. Можливо, і парламентської.  Ідея євроінтеграції є домінантною в суспільстві. Політики не можуть не реагувати на неї. Якщо такої більшості не буде, не відбудуться реальні зміни в уряді і повернення того обсягу їхніх повноважень, як в часи Ющенка. Янукович обирався з іншими правами, тому має поділитися владою. Децентралізувавши її на собі, він прийняв на себе всю відповідальність за стан речей в країні. У Конституційного суду потрібно ще раз запитати, чи бездоганно він прийняв рішення про передачу такої влади персонально Януковичу", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Давай, нах**, бистро на Майдан" - Кличко під Адміністрацією не стримував емоцій

Цибулько вважає, що для введення надзвичайного стану в Україні треба бути абсолютно переконаним у потенціалі силовиків.

"Я б не сказав, що наші зараз на таке спроможні. Потрібна мільйонна армія. Плюс, внутрішні війська не можуть бути застосовані для вирішення внутрішніх конфліктів. Регіональні еліти приватизували міліцію на місцях. Вона діятиме в їхніх інтересах, а не буде підкорюватися центральній владі. Може бути масове написання рапортів. Вже є такий жарт: надзвичайний стан в Україні можна ввести тільки силами київських бомжів", - зауважив політолог.

Він впевнений, що в українському суспільстві стався перелом.

"Люди перестали бачити у владі більш-менш надійний справедливий інститут. Всі сподівання на євроінтеграцію влада не реалізувала, але й не знайшла способу пояснити, коли це відбудеться. За цю енергію невдоволення почали боротися всі. Провладні групи впливу зчепились. З іншого боку, опозиція зі своїми інтересами та спробами перехопити ініціативу в організації мас. Хоча ініціатива вийти на вулицю була не партійною, а громадянською", - додав Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «Надзвичайний стан можна ввести тільки силами бомжів — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути