четвер, 26 серпня 2021 19:31

Політолог видав книгу з Зеленським і Брежнєвим на обкладинці

Політолог, професор Києво-Могилянської академії і науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Олексій Гарань презентував книгу "Від Брежнєва до Зеленського: дилеми українського політолога".

Презентація відбулася у четвер в Києві.

Автор: "Укрінформ"
  "Відбувається концентрація влади в руках "віцепрезидента" Єрмака, який впливає на Зеленського. І це не може не лякати", - каже Олексій Гарань.
"Відбувається концентрація влади в руках "віцепрезидента" Єрмака, який впливає на Зеленського. І це не може не лякати", - каже Олексій Гарань.

"Довго збирався почати писати ці спогади. Але, мабуть, символічно, що то був Великдень. Якраз завершив старі проєкти, подав нові, видалася вільна хвилина, і вирішив: годі відкладати. Та все одно запізнився, бо одні політичні події змінювалися іншими, а то й взагалі набували драматичного повороту. Коли наприкінці 2013 року наче вже й дописував останні рядки, почався Євромайдан, а потім війна - і справжня, і гібридно-інформаційна. І все довелося знову відкласти, аж до року 2020-го", - зізнається автор у книзі.

Про президента Володимира Зеленського політолог говорить:

"Коли Зеленський ішов до влади, ми чули від нього багато нісенітниці. Потім почався турборежим із порушенням законів, спробами монополізації влади і здавалося все пішло в іншому напрямку. Потім виявилося, що Росія - агресор, Радянський Союз несе відповідальність за початок Другої світової війни. Що не можна йти на компроміси з Путіним по Донбасу. Сама ситуація начебто почала лікувати Зеленського.

З одного боку є позитивні речі, як "Кримська платформа". З іншого - відбувається концентрація влади в руках "віце-президента" Єрмака, який впливає на Зеленського. І це не може не лякати"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленський зірвав якір, і ми пливемо. Але ніхто не вміє гребти" - Оксана Сироїд

"Безумовно теперішню владу критикувати треба, як і попередню. Але при цьому треба розуміти, що Росії вигідний слабкий український президент, незалежно від його прізвища, і силова дестабілізація у Києві. Опозиції і громадянському суспільству треба це розуміти. І коли говорять "От зараз може бути Майдан"... У 2013 році у нас не було війни, а зараз вона іде", - каже Олексій Гарань.

Автор: Назар Вальчук
  Книга буде цікава всім, хто цікавиться політикою.
Книга буде цікава всім, хто цікавиться політикою.

"Академічна політологія у нас все ще не розвинена. Сучасна політологія - це використання кількісних, математичних методів, статистики, соціології, економіки. У нас дуже часто політологи готуються без урахування цього. А особливо прикро, коли під маркою політологів виступають політтехнологи, або просто вважають - якщо людина говорить про політику щось, це політолог.

Раніше можна було говорити про футбол і погоду, зараз - "фахово" про політику і коронавірус", - каже науковець.

Книга видана за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.

Формування української нації і утвердження свободи слова є порівняно успішними сферами, де відбулися перетворення після проголошення незалежності України. Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова

Зараз ви читаєте новину «Політолог видав книгу з Зеленським і Брежнєвим на обкладинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути