Ексклюзиви
понеділок, 04 лютого 2008 13:37

Політолог Таран: "Росія поновила списки персон нон-грата для українців"

Директор Міжнародного інституту демократії політолог Сергій Таран заявляє про поновлення в Росії списків українських персон нон ґрата.

Про це він повідомив на прес-конференції.

З його слів, він бачив ці списки, коли перебував у відділенні Федеральної Служби Безпеки Росії.

Він сказав, що до цих списків внесені українські громадяни, пов"язані з політикою.

"Це не списки кримінальних елементів, це не списки бізнесменів, це списки публічних осіб, які пов"язані з політикою", - сказав Таран.

Він також має намір звернутися до Міністерства закордонних справ України із пропозицією звернутися до своїх колег з Росії й довідатися, чи справді в Росії є списки персон нон-ґрата для українців й якщо є, то хто туди внесений і з якої причини.

Таран допускає, що поновлення "чорних списків" для українців може бути пов"язане із призначеним на 12 лютого візитом Ющенка до Росії, із президентськими виборами в Росії або активізації прагнень України до вступу до НАТО.

9 липня Служба безпеки України й МЗС заявили про ліквідацію списків російських персон нон ґрата в Україні.

10 липня офіційний представник МЗС Росії Михайло Каминін заявив, що Росія ліквідувала списки українських персон нон ґрата в Росії.

Заступник глави секретаріату Президента Олександр Чалий заявив, що Україна не одержувала повідомлення від Росії про відповідне скасування списку громадян України, яким заборонений в"їзд у Росію.

Міністерство закордонних справ вважає затримку українського політолога Сергія Тарана в аеропорті "Пулково-1" (Санкт-Петербург, Росія) з мотивом його небажаного в"їзду на територію Росії таким, що не відповідає духу добросусідських відносин між країнами, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Політолог Таран: "Росія поновила списки персон нон-грата для українців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути