пʼятниця, 10 червня 2011 17:07

Політолог сумнівається, що судді виправдають опозиціонерів

Політолог сумнівається, що судді виправдають опозиціонерів

Політолог Володимир Фесенко сумнівається, що європейські країни виконають вимогу української опозиції про заборону на в'їзд до ЄС низці українських чиновників. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Якщо були б дуже жорсткі вироки по справам опозиціонерів з серйозною підозрою про те, що вони не відповідають нормальним стандартам українським та європейським, така можливість з'явилася б. Зараз до судових процесів європейці не підуть на такий крок. Вони навіть до білорусів застосовували такі санкції лише після наявності резонансних подій. Наприклад, таких, як після президентських виборів в Мінську", - зазначив Фесенко.

За словами експерта, звернення опозиції до країн ЄС є спробою привернути увагу західної спільноти до судових процесів над опозиціонерами, які мають розпочатися найближчим часом.

"Крім того, таким чином вплинути на своїх візаві із правоохоронних органів. В першу чергу, з прокуратури, а також на суддів, які будуть головними дієвими особами на цих процесах. Хоча не вони приймають рішення. Можуть лише впливати на процедурні моменти. Тут ідеться мова про справу з великим політичним забарвленням. Як буде розвиватися ситуація, залежатиме від того, якими можуть бути політичні рішення навколо цих справ. Я не виключаю, що зараз влада може шукати варіанти більш-менш м'якого виходу з конфліктних ситуацій через умовні вироки. Це було б найбільш раціональним варіантом", - наголосив він.

Політолог сумнівається, що опозиціонерів виправдають.

"Бо тоді буде підтверджена критика з боку опозиції, зокрема БЮТу. Сумніваюся, що Тимошенко заарештують. Більшість експертів схиляється до того, що їй дадуть умовний вирок. По Луценку – інша справа. Хоча може і по ньому бути такий варіант", - додав Фесенко.

Нагадаємо, фракції БЮТ та НУ-НС мають намір звернутися до європейських країн з вимогою заборонити в'їзд до ЄС низці українських чиновників. Зокрема генпрокурору Віктору Пшонці, його заступнику Ренату Кузьміну, начальнику головного управління з розслідування особливо важливих справ Андрію Курисю, старшому слідчому з особливо важливих справ Олександру Нечвоглоду, слідчому з особливо важливих справ Сергію Войченку, низці суддів. 

Зараз ви читаєте новину «Політолог сумнівається, що судді виправдають опозиціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути