вівторок, 22 березня 2011 11:42

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Політолог: "Справа проти Кучми - це спосіб відібрати у нього власність"

Політолог: "Справа проти Кучми - це спосіб відібрати у нього власність"

У влади є кілька схованих козирів по підняттю рейтингу. Один із них — це російська мова, а інший — арешт таких колишніх посадовців, як Кучма та Ющенко.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог, директор Соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Ці козирі можуть використати лише перед президентськими виборами, а вони поки не намічаються. Це форма тиску, бо їде завтра Кучма у Європу, а там кажуть, що на тебе відкрили кримінальну справу. Так різко знижується авторитет Кучми на Заході. Це чисто психологічний тиск на Кучму, щоб він прийняв правильне рішення по власності. Краще віддати гроші, ніж бути заплямованим. Хтось психологічно давить на Кучму, вимагаючи "солоденьких шматків" у Дніпропетровську. Буде перерозподіл власності, яка вже розкуплена і знаходиться в конкретних фінансово-промислових угрупованнях. Найсильніша група — в Дніпропетровську. Значить там у когось із дніпропетровських хочуть щось забрати", - сказав Небоженко.

На його думку, можливо, зятю Кучми Вікторові Пінчуку доведеться щось віддати, щоб влада займалася опозицією, можливо, в Ігоря Коломойського хочуть щось забрати.

"Тут йдеться лише про тиск на Кучму, а через нього на конкретних носіїв власності. Політики тут немає. Політика почнеться, коли рейтинг Партії регіонів, Януковича і наступного прем'єра буде дуже низьким, все буде дуже погано. Тоді московські політтехнологи підкажуть правильний вихід — тоді відкриватимуть кримінальні справи на Ющенка, Кучму, Кравчука, а кандидати в президенти казатимуть: "Дивіться, ми нікого не побоялися, викликали і от які ми борці за справедливість", - зазначив політолог.

Віктор Небоженко припускає, що насправді колишніх президентів не посадять.

Нагадаємо, згідно з повідомленнями деяких ЗМІ, Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти екс-президента Леоніда Кучми за підозрою у організації вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: "Справа проти Кучми - це спосіб відібрати у нього власність"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути